Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017 19:40

Απ’ ευθείας πτήσεις Βρυξέλλες-Καλαμάτα από την ερχόμενη άνοιξη

ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΩΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ 
Με την καρδιά του διευθυντηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις Βρυξέλλες του Βελγίου, θα συνδέεται απευθείας από τον Απρίλη του 2018 η Καλαμάτα και ευρύτερα η Πελοπόννησος, καθώς ανακοινώθηκε η δρομολόγηση σκαφών από την Brussels Airlines. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε ανακοίνωσή της υπογραμμίζει ότι με τις πτήσεις αυτές καθιερώνεται η περιοχή μας ως σημαντικός τουριστικός προορισμός υψηλού κύρους και επιπέδου, ότι αναδεικνύεται η αξία της, ενώ τονίζει ότι για την αεροπορική αυτή σύνδεση είχε καθοριστικό ρόλο η συνέργεια της Περιφέρειας με την ΤΕΜΕΣ, την εταιρία που διαχειρίζεται την Costa Navarino…

Ειδικότερα, από την Περιφέρεια ανακοινώθηκαν τα εξής: «H Περιφέρεια Πελοποννήσου, ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες και συνέργειες με ιδιωτικές επιχειρήσεις της περιοχής, ανακοινώνει την έναρξη απευθείας πτήσεων της Brussels Airlines από το αεροδρόμιο Zaventem των Βρυξελλών προς την Καλαμάτα, από τις 28 Απριλίου έως τις 6 Οκτωβρίου 2018.  Η έναρξη των απευθείας πτήσεων αναμένεται να προσελκύσει ακόμα περισσότερους Βέλγους ταξιδιώτες από το 2018 και για τα επόμενα χρόνια.

Το νέο πρόγραμμα απευθείας πτήσεων της Brussels Airlines θα συμβάλει περαιτέρω στην ανάπτυξη του αεροδρομίου της Καλαμάτας, το οποίο αποτελεί ήδη τα τελευταία χρόνια ένα διεθνή κόμβο, και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου της Πελοποννήσου, καθώς ξεκινά και κλείνει την τουριστική περίοδο στην Ελλάδα με πτήσεις από τον Φεβρουάριο ως τον Δεκέμβριο. Παράλληλα, η απευθείας πλέον σύνδεση με τη Βελγική πρωτεύουσα αναδεικνύει περαιτέρω και καθιερώνει τη Μεσσηνία ως σημαντικό τουριστικό προορισμό υψηλού κύρους και επιπέδου στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, συμβάλλοντας θετικά στην τόνωση του τουρισμού και της οικονομίας της περιοχής.

Η αεροπορική σύνδεση θα πραγματοποιείται μια φόρα την εβδομάδα, κάθε Σάββατο, απευθείας από το αεροδρόμιο Zaventem των Βρυξελλών. Η εβδομαδιαία σύνδεση αναδεικνύει την αύξηση της ανταγωνιστικότητας του προορισμού και είναι αποτέλεσμα της δυναμικής που παρουσιάζει ο προορισμός από αγορές όπως το Βέλγιο και τις Κάτω Χώρες.

Το γεγονός ότι η Μεσσηνία θα συνδέεται πλέον απευθείας με τις Βρυξέλλες, που αποτελεί και την  πρωτεύουσα των Ευρωπαϊκών Θεσμών, αναμένεται να προσελκύσει πλήθος επισκεπτών Ευρωπαϊκών χωρών και να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την προβολή και ελκυστικότητα του προορισμού και σε άλλες αγορές που η Περιφέρεια σχεδιάζει να δημιουργήσει απευθείας αεροπορικές συνδέσεις.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης τόνισε ότι η αεροπορική σύνδεση είναι το αποτέλεσμα της στρατηγικής της Περιφέρειας για τη συνεχή ανάπτυξη του Διεθνή Αερολιμένα «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» της Καλαμάτας και της συνέργειας της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την TEMES Α.Ε. 

Πλέον, οι Βέλγοι και όχι μόνο ταξιδιώτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τον προορισμό, τα μοναδικά χαρακτηριστικά του και τις εμπειρίες που προσφέρει στους επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και να απολαύσουν τις διακοπές τους σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία που συνδυάζει μοναδικά τον καιρό, τη φύση, την ιστορία και την γαστρονομία».