Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017 18:23

Ακροδεξιές ασυναρτησίες στο Δημοτικό Συμβούλιο κατά του Αντιφασιστικού Φεστιβάλ

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Τις μάλλον αναμενόμενες ακροδεξιές αναφορές του κατά του Αντιρατσιστικού-Αντιφασιστικού Φεστιβάλ Καλαμάτας διατύπωσε το μεσημέρι, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Δράσης, Γιώργος Δημητρούλιας. Το χαρακτήρισε φεστιβάλ μίσους, έκανε διάφορες ασυνάρτητες αναφορές και κατηγόρησε το Δήμο και το νομικό πρόσωπο της Κεντρικής Αγοράς για την παραχώρηση του χώρου στον οποίο πραγματοποιήθηκε (χώρος της λαϊκής των βιολογικών προϊόντων). Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας και ο πρόεδρος της Αγοράς, Γιάννης Μπάκας, υπερασπίστηκαν την απόφαση για την παραχώρηση του χώρου, απέφυγαν όμως να τοποθετηθούν επί της ουσίας των αναφορών των Γιώργου Δημητρούλια…

Ειδικότερα ο Γιάννης Μπάκας απάντησε ότι η Κεντρική Αγορά δεν έχει λόγο να αρνηθεί την παραχώρηση χώρου για εκδηλώσεις, σημειώνοντας ότι στο μέλλον μπορεί να ζητηθεί ο ίδιος χώρος από το συνδυασμό του Γιώργου Δημητρούλια και θα του παραχωρηθεί με τον ίδιο τρόπο. Επίσης ο Γιάννης Μπάκας σημείωσε ότι ο χώρος επιστράφηκε πιο καθαρός από τους διοργανωτές του Φεστιβάλ.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Καλαμάτας είπε ότι ο χώρος παραχωρήθηκε και με τη δική του απόλυτη συμφωνία, ότι χαίρεται που επιστράφηκε πιο καθαρός και πως το μέλημα της δημοτικής αρχής είναι να υπάρχει ηρεμία στην πόλη.

Από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας ο Κώστας Γεωργακίλας, που είναι και μέλος της διοίκησης της Κεντρικής Αγοράς, τόνισε ότι το Αντιφασιστικό-Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ δεν είναι εκδήλωση μίσους αλλά εκδήλωση που ενώνει όλη την κοινωνία απέναντι στον εχθρό, τον φασισμό και ναζισμό.

Τέλος ο σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Τάσος Νιάρχος, μίλησε για ρατσιστικό παραλήρημα από τον εκπρόσωπο της ακροδεξιάς, ενώ σχολίασε ότι η απάντηση που έδωσαν ο δήμαρχος και ο πρόεδρος της Αγοράς είναι απαράδεκτη γιατί δεν είναι προς την κατεύθυνση της απομόνωσης των ακροδεξιών θέσεων, σημειώνοντας επιπλέον ότι προς την κατεύθυνση αυτή δεν είναι ούτε η θέση της παράταξης της κεντροαριστεράς στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Στ.Μ.