Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017 20:16

Κάλεσμα για το πρώτο "μπλοκάρισμα" πλειστηριασμού στην Καλαμάτα

Δημήτρης Φαββατάς, Κώστας Κρόμπας, Γιώργος Κανέλης και Θανάσης Πετράκος Δημήτρης Φαββατάς, Κώστας Κρόμπας, Γιώργος Κανέλης και Θανάσης Πετράκος

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ 
Η επίθεση για την υφαρπαγή της λαϊκής περιουσίας αρχίζει να κλιμακώνεται και μόνο η λαϊκή αντίδραση μπορεί να την αποτρέψει, τονίζει η Επιτροπή Αλληλεγγύης και Αγώνα Καλαμάτας, η οποία καλεί τον κόσμο να προσέλθει την Τετάρτη στα Δικαστήρια και να εμποδίσει τον πλειστηριασμό διαμερίσματος οικογένειας με οικονομικά προβλήματα. Πρόκειται για την πρώτη απόπειρα αποτροπής πλειστηριασμού, ενώ αύριο, Τρίτη, στις 8:30 το βράδυ, η Επιτροπή έχει καλέσει σε σύσκεψη τους φορείς, τις συλλογικότητες και τους πολίτες για την προετοιμασία της δράσης ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις…

Για την κινητοποίηση της Τετάρτης καθώς και για την αυριανή σύσκεψη μίλησαν σε συνέντευξη Τύπου τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα και Αλληλεγγύης, ο δικηγόρος Κώστας Κρόμπας, ο Δημήτρης Φαββατάς, που εκπροσωπεί το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, ο Γιώργος Κανέλης, που είναι γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας και εκπροσωπεί τον Παμμεσσηνιακό Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και ο Θανάσης Πετράκος, που είναι κεντρικό στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας.

Ο Κώστας Κρόμπας σε δηλώσεις του μίλησε για σχέδιο που μπαίνει σε εφαρμογή, μέσα και από τους πλειστηριασμούς, για την υφαρπαγή ενώ πολύ μεγάλου ποσοστού της ιδιωτικής περιουσίας, καθώς, όπως συνέχισε, οι δανειστές δεν αρκούνται από τη δημόσια περιουσία που έχουν υφαρπάξει.

Επίσης ο δικηγόρος σημείωσε ότι την Τετάρτη, στις τρεις μετά το μεσημέρι, καλείται ο κόσμος στα δικαστήρια, με σκοπό να σταματήσει τον πλειστηριασμό ενός διαμερίσματος μιας οικογένειας που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Συνέχισε τονίζοντας ότι το επόμενο διάστημα θα βρεθεί πολύς κόσμος στη θέση που βρίσκεται η συγκεκριμένη οικογένεια και γι’ αυτό, ανέφερε, είναι σημαντικό να υπάρχει μαζικότητα στις κινητοποιήσεις.

Ο Δημήτρης Φαββατάς από την πλευρά του είπε ότι το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ συμμετέχει στην Επιτροπή Αλληλεγγύης και Αγώνα και καλεί όλους τους εργαζόμενους να αντιδράσουν για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να υλοποιήσει την εξαγγελία της για την προστασία της πρώτης κατοικίας με κοινωνικά κριτήρια.

Ο Γιώργος Κανέλης σημείωσε ότι το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκής περιουσίας μαζικοποιείται το τελευταίο διάστημα και πως μέσα από τους πλειστηριασμούς αυτούς επιχειρείται η μεγαλύτερη αναδιανομή του πλούτου από το λαό προς τους ισχυρούς και η αρπαγή της λαϊκής περιουσίας.

Ο Θάνασης Πετράκος τόνισε ότι τα ψέματα της κυβέρνησης καταρρέουν και ειδικότερα αναφέρθηκε σε περιπτώσεις πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας φτωχών και πολύ φτωχών ανθρώπων στην Κόρινθο, τη Θεσσαλονίκη και αλλού καθώς και σε δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων περί της προστασίας της πρώτης κατοικίας αξίας μέχρι 300.000 ευρώ, οι οποίες όμως εξαντλούνται στα λόγια καθώς δεν έχουν γίνει οι σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις.

Επίσης ο Θανάσης Πετράκος ανέφερε ότι το λαϊκό κίνημα έχει πετύχει νίκη σε αυτό τον αγώνα και συγκεκριμένα σημείωσε ότι νίκη αποτελεί η άρνηση των έξι από τους εννέα συμβολαιογραφικούς συλλόγους της χώρας να συμμετέχουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη διενέργεια ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Τέλος και ο Θανάσης Πετράκος τόνισε ότι στο κοντινό μέλλον θα βρεθούν σε θέση να κινδυνεύουν να χάσουν την περιουσία τους άνθρωποι που σε αυτή τη φάση ούτε που φαντάζονται ότι μπορεί να τους συμβεί κάτι τέτοιο.

Στ.Μ.