Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2017 13:15

Με τον υφυπουργό Οικονομίας-Ανάπτυξης Στ. Πιτσιόρλα η παρέλαση στην Καλαμάτα

Με τον υφυπουργό Οικονομίας-Ανάπτυξης Στ. Πιτσιόρλα η παρέλαση στην Καλαμάτα

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 
Στις 11:15 το πρωί του Σαββάτου, σύμφωνα με το πρόγραμμα της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, θα ξεκινήσει η παρέλαση στην Καλαμάτα για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, τη Βουλή ο βουλευτής Πέτρος Κωνσταντινέας και τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρώην υφυπουργός και πρώην βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος…

Ειδικότερα αύριο η δοξολογία για την εθνική επέτειο, που θα τελεστεί στον μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής, θα ξεκινήσει στις 10:15 το πρωί. Εκεί θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας η φιλόλογος του Μουσικού Λυκείου Καλαμάτας, Δωροθέα Βλάμη.

Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στο ηρώο της πλατείας 23ης Μαρτίου.

Στην παρέλαση θα συμμετέχουν: Φιλαρμονική Δήμου Καλαμάτας, Μαθητές και Μαθήτριες των Σχολείων Πρωτοβάθμιας  και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Σχολές Μαθητείας ΟΑΕΔ, Λύκειο Ελληνίδων Καλαμάτας, Μορφωτικός Σύλλογος Μεσσηνίας, Κέντρο Λαογραφικών Μελετών Καλαμάτας, Χορευτικός Όμιλος «ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ», Σύλλογος Γυναικών Σπερχογείας, Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαμάτας «Αγία Τριάδα», Ελληνική Ομάδα Διάσωσης-Παράρτημα Ν. Μεσσηνίας, Τμήμα Εθελοντριών Νοσηλευτικής Ερυθρού Σταυρού, Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών Ε.Ε.Σ., Πολιτιστικός Σύλλογος Βέργας, Πολιτιστικός Σύλλογος «Οι Φίλοι της Παράδοσης», Τμήμα Λαογραφίας & Παραδοσιακών Χορών « Νικόλαος Πολίτης» της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Μεσσηνίας, Τμήμα Τοπικής Εφορίας Οδηγών και Προσκόπων, Αντιπροσωπευτικά Τμήματα Στρατού Ξηράς και Πολεμικής Αεροπορίας.