Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2017 16:35

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος στη Λατινική Αμερική

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος στη Λατινική Αμερική

ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΕ ΦΙΛΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ 
Στο Μεξικό χθες και προχθές, στην Κολομβία σήμερα βρίσκεται ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Μεσσηνίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, με σκοπό την προώθηση των σχέσεων της Ελλάδας με τις παραδοσιακά φιλικές χώρες της Λατινικής Αμερικής…

Όπως σημειώνεται στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο του υπουργείου Εξωτερικών, με τίτλο «Νέο ξεκίνημα στις οικονομικές σχέσεις με τη Λατινική Αμερική», ο αναπληρωτής υπουργός κ. Κατρούγκαλος «πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Λατινική Αμερική, με σκοπό να δοθεί ώθηση στις σχέσεις με παραδοσιακά φιλικές χώρες της περιοχής, οι οποίες αν και αποτελούν ανερχόμενες οικονομικές δυνάμεις δεν έχουν σημαντικό όγκο εμπορίου με την Ελλάδα.

Η χώρα μας είναι, άλλωστε, παρατηρήτρια στην Ένωση του Ειρηνικού (Pacific Alliance) η οποία αποτελεί μία από τις αποτελεσματικότερες προσπάθειες οικονομικής ολοκλήρωσης στην Κεντρική και Νότια Αμερική.

Η πρώτη χώρα που επισκέφθηκε ο ΑΝΥΠΕΞ ήταν το Μεξικό, όπου πραγματοποίησε στις 25 και 26 Οκτωβρίου ουσιαστικές και παραγωγικές συναντήσεις με τους Υφυπουργούς Εξωτερικών κ. Carlos Alberto de Icaza Conzalez, Ενέργειας κ. L. Berltran Rodriguez, Εμπορίου k. Juan Carlos Baker και Τουρισμού k. Maria Teresa Solis.

Ο κ. Κατρούγκαλος συναντήθηκε επίσης με την ομογένεια του Μεξικού και έδωσε διάλεξη στο Πανεπιστήμιο UNAM για το Μέλλον της Ευρώπης και τις σχετικές ελληνικές προτάσεις. Ανάλογη διάλεξη είχε δώσει και στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης, στη σύντομη παραμονή του στην πόλη καθοδόν προς την Πόλη του Μεξικού. 

Σήμερα 27 Οκτωβρίου ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών επισκέπτεται την Κολομβία».