Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2017 15:33

Χάνονται κάθε εβδομάδα 150 ώρες μαθημάτων μουσικής στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας

ΛΟΓΩ ΚΕΝΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ 
Μουσικά μαθήματα που αντιστοιχούν σε 150 ώρες χάνουν κάθε εβδομάδα οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας! Αυτό τόνισαν οι ίδιοι, σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν το μεσημέρι,  ύστερα από κοινή απόφαση του Μαθητικού Συμβουλίου, των διδασκόντων και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Αίτημα της κινητοποίησης ήταν και η πιστοποίηση των μουσικών τους σπουδών. Στο πλαίσιο του συλλαλητηρίου οι μαθητές επισκέφθηκαν και τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, Γιώργο Σταματόπουλο…

Με τύμπανα στην κορφή της πορείας τους και με ένα πανό που έγραφε «Τέρμα πια η κοροϊδία – Με ψίχουλα δεν λειτουργούν τα Μουσικά Σχολεία» οι μαθητές διαδήλωσαν στο κέντρο της πόλης, φωνάζοντας μεταξύ άλλων το σύνθημα «Η νέα γενιά έχει ιδανικά, ούτε πουλιέται ούτε προσκυνά».

Όπως δήλωσε στην KalamataJournalο πρόεδρος του μαθητικού συμβουλίου, Δημήτρης Σταυρόπουλος, λόγω των κενών που υπάρχουν σε καθηγητές μουσικών ειδικοτήτων χάνονται κάθε εβδομάδα 150 ώρες μουσικών μαθημάτων. Πρόσθεσε ότι εξαιτίας αυτών των κενών είτε δεν γίνονται κάποια μαθήματα καθόλου είτε κάποια γίνονται με συνδιδασκαλία ενώ κανονικά όλα σχεδόν τα μουσικά μαθήματα είναι ατομικά.

Επίσης ο πρόεδρος του Μαθητικού Συμβουλίου ανέφερε ότι χρόνιο αίτημα, που όμως μένει ανικανοποίητο παρότι είναι δίκαιο, είναι η πιστοποίηση των γνώσεών τους με τη χορήγηση πτυχίου μουσικών σπουδών.
Στ.Μ.