Τετάρτη, 01 Νοεμβρίου 2017 17:13

Ο Κατρούγκαλος στην Κούβα για εξωτερική πολιτική και για απότιση τιμής στον Τσε…

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ
Στην Κούβα ολοκλήρωσε τις επισκέψεις του σε χώρες της Λατινικής Αμερικής ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Μεσσηνίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος εκτός από τις επαφές που είχε με κυβερνητικούς παράγοντες της Κούβας για την ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών, απέτισε φόρο στο μνημείο του άφταστου επαναστάτη Τσε Γκεβάρα, στη Σάντα Κλάρα…

Όπως σημειώνει σε σχετικό ενημερωτικό δελτίο του γραφείο του, «ολοκληρώθηκε η περιοδεία του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών κ. Γιώργου Κατρούγκαλου στη Λατινική Αμερική με επίσκεψη στην Κούβα, χώρα η οποία επιχειρεί το τελευταίο διάστημα να καταστήσει την οικονομία της πιο εξωστρεφή και διαφοροποιημένη.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης υπογράφτηκε συμφωνία ναυτιλιακής συνεργασίας -   αναγνώρισης των αποδεικτικών ναυτικής ικανότητας- μεταξύ Ελλάδας και Κούβας   και πραγματοποιήθηκαν παραγωγικές συναντήσεις με τους Υφυπουργούς Εξωτερικών κ. Marcelino Medina Gonzalez, Εξωτερικού Εμπορίου κ. Antonio Carricarte Corona και Μεταφορών κ. Adel Yzquierdo Rodriguez σε θερμό και φιλικό κλίμα.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων δηλώθηκε εκατέρωθεν η πολιτική βούληση περαιτέρω βελτίωσης των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών τόσο σε τομείς όπου υπάρχει ήδη συνεργασία, όπως αυτός των ναυτιλιακών μεταφορών, όσο και σε νέους, όπως οι ήπιες μορφές ενέργειας και οι ιχθυοκαλλιέργειες.

Ο κ. Κατρούγκαλος εγκαινίασε επίσης το περίπτερο της Ελλάδας στην 35η Διεθνή Έκθεση της Κούβας, η οποία συγκέντρωσε εκατοντάδες επιχειρήσεις από την Καραϊβική και όλο το κόσμο.

Στο περιθώριο της επίσκεψης ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών απέτισε φόρο τιμής στον ιστορικό ηγέτη της Κούβας Ερνέστο Τσε Γκεβάρα με επίσκεψη στο μνημείο του, στη Σάντα Κλάρα, ενόψει και της επετείου συμπλήρωσης πενήντα ετών από το θάνατο του και είκοσι από την μετακομιδή της σορού του από τη Βολιβία.  Επισκέφθηκε επίσης τον ορθόδοξο Ναό Αγίου Νικολάου στην Αβάνα και συναντήθηκε με Έλληνες ομογενείς».