Σάββατο, 04 Νοεμβρίου 2017 13:28

Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα: Να υπερασπιστούμε την Κυριακή αργία

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΡΙΟ 
Την αντίδρασή του στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές υπογραμμίζει το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Μεσσηνίας, το οποίο καλεί για αύριο, Κυριακή, όπου οι εμπορικές επιχειρήσεις μπορούν να λειτουργήσουν, σε κινητοποίηση, στις 11 το πρωί, στην πλατεία 23 Μάρτη. Σημειώνεται ότι από τους συλλόγους των εμπορικών επιχειρήσεων ο Σύλλογος Χρυσοχόων και Ωρολογοποιών Καλαμάτας έχει αποφασίσει να μην ανοίξουν τα μέλη του τα καταστήματά τους…

«Συνάδελφοι εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, δεν αντέχουμε άλλο να δουλεύουμε ασταμάτητα 7μέρες την εβδομάδα», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο, το οποίο συνεχίζει ως εξής: «Ήδη από το Μάιο μέχρι σήμερα χιλιάδες εργαζόμενοι στο εμπόριο υποχρεωθήκαμε να δουλεύουμε κάθε μέρα και τις Κυριακές, βάση του νόμου που ψήφισε η  Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για τις 32 Κυριακές και έπεται και συνέχεια. Την Κυριακή 5 Νοέμβρη θα ξανακαλεστούμε να δουλέψουμε βάση του προηγούμενου νόμου για τις 8 Κυριακές, ενώ μπροστά μας έχουμε το εορταστικό ωράριο με ανοιχτά τα καταστήματα  τις Κυριακές 17/12, 24/12,31/12 συν τα ωράρια μέχρι τα ξημερώματα στα πλαίσια των black Friday, των Λευκών και κόκκινων Νυχτών που διοργανώνει η δημοτική αρχή. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Πλέον είναι καθαρό όσο ποτέ άλλοτε ότι η υπεράσπιση του δικαιώματος στην ξεκούραση, του δικαιώματος να έχουμε χρόνο και μέρες για τις οικογενειακές και κοινωνικές μας υποχρεώσεις είναι δική μας υπόθεση, υπόθεση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Υπόθεση συλλογικής, μαζικής και οργανωμένης πάλης από κοινού εργαζόμενων και αυτοαπασχολούμενων που πλήττονται το ίδιο από το σμπαράλιασμα του εργάσιμου  χρόνου, την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου, από την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.

Η υπεράσπιση της, δεν είναι χαμένη υπόθεση αλλά μάχη που έχουμε μπροστά μας. Μάχη που είναι αναγκαίο να δεθεί συνολικά με τις ανάγκες μας, τους μισθούς μας, τις εργασιακές σχέσεις και το ωράριο.

Λεμέ  ΌΧΙ στο ωράριο των πολυεθνικών. Η Κυριακή αργία είναι των εργατών.

Έχουμε βιώσει στο πετσί μας το σύνολο  της αντιλαϊκής πολιτικής της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και όλων των προηγούμενων που δεν έχει τέλος. Θα απαιτούν συνεχώς να κάνουμε θυσίες για τα κέρδη της εργοδοσίας και των πολυεθνικών. Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής εντάσσεται και η απαίτηση των μεγαλοεργοδοτών για μεγαλύτερη ευελιξία των εργαζόμενων, για γενίκευση των συμβάσεων προσωρινής απασχόλησης, διευθέτησης του χρόνου εργασίας, για πλήρη κατάργηση της Κυριακής Αργίας καθώς και τα μέτρα παρεμπόδισης της συλλογικής δράσης και πάλης των εργαζομένων, της κατάργησης του δικαιώματος στην απεργία.

Αυτή είναι η επιστροφή στη " κανονικότητα", η "δίκαιη ανάπτυξη" που επικαλούνται λογής – λογής υπερασπιστές του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος που θέλει τους εργαζόμενους έρμαια των εργοδοτών για να αυξάνουν τα κέρδη τους, για να υπηρετείται χωρίς εμπόδια ο μεταξύ τους ανταγωνισμός.

Ασταμάτητη εντατικοποιημένη δουλειά χωρίς αρχή, μέση και τέλος, εξαντλητικά ωράρια εργασίας, μισθοί πείνας και κανένα δικαίωμα. 

Είναι καθήκον όλων μας, των εργαζόμενων σε κάθε κλάδο να συσπειρωθούμε στα κλαδικά και επιχειρησιακά μας σωματεία, αλλά και των  φτωχών εμπόρων στους συλλόγους τους, για να υπερασπιστούμε την Κυριακή αργία, να αγωνιστούμε για τη νομοθετική κατοχύρωσή της. Να δυναμώσουμε τον κοινό αγώνα για σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

Δυναμώνουμε τον αγώνα, την οργάνωση και τη συλλογική δράση, γινόμαστε μέλη του Συνδικάτου Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό τομέα Νομού Μεσσηνίας.

Μπορούμε να αποτρέψουμε τους σχεδιασμούς κυβέρνησης, Ε.Ε, εμπορικού κεφαλαίου και να εμποδίσουμε την υλοποίηση των αντεργατικών μέτρων.

Απαντάμε και κλιμακώνουμε την πάλη μας με συλλαλητήριο, στις 9 Νοέμβρη, στην Πλατεία 23ης Μαρτίου.

Παλεύουμε από κοινού εμποροϋπάλληλοι και αυτοαπασχολούμενοι και διεκδικούμε:

Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά. Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.

Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.

Κατάργηση των αντεργατικών – αντιλαϊκών νόμων των μνημονίων που τσακίζουν τις εργασιακές σχέσεις, μειώνουν τους μισθούς με τη διάλυση των ΣΣΕ για τους εμποροϋπάλληλους και οδηγούν τους αυτοαπασχολούμενους σε χρέη και λουκέτα.

Όχι στη νέα φοροληστεία, στα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα που διαλύουν το εργατικό - λαϊκό εισόδημα. Ένταξη των αυτοαπασχολούμενων στο αφορολόγητο όριο. Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις.

Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων των μνημονίων, που μειώνουν συντάξεις και παροχές.

«κάτω τα χέρια από τις Κυριακές, δούλοι δεν θα γίνουμε στις πολυεθνικές»

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ - ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΤΗΝ

ΚΥΡΙΑΚΗ 11:00 π.μ. Πλατεία 23ης Μαρτίου».