Δευτέρα, 06 Νοεμβρίου 2017 15:44

Επιμελητήριο: Ξεκίνησε το ντέρμπι, υποψηφιότητες μόνο από Ξυγκώρο και Γκούμα

Επιμελητήριο: Ξεκίνησε το ντέρμπι, υποψηφιότητες μόνο από Ξυγκώρο και Γκούμα

ΠΕΡΙΠΟΥ 3.300 ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΙΣ 
Έληξε στις τρεις μετά το μεσημέρι η προθεσμία, που έδινε ο νόμος, για την κατάθεση υποψηφιοτήτων για τις εκλογές του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, οι οποίες θα διενεργηθούν από τις 7 έως και τις 10 Δεκέμβρη στην Καλαμάτα, την Κυπαρισσία και την Πύλο. Την υποψηφιότητά τους κατέθεσαν μόνο δύο συνδυασμοί με τους δύο αντίστοιχους υποψηφίους προέδρους, η «Μεσσηνία Καινοτομία» με υποψήφιο πρόεδρο τον Βαγγέλη Ξυγκώρο και το «Νέο Επιμελητήριο» με υποψήφιο πρόεδρο τον Γιώργο Γκούμα…

GKOUMAS-G-KYRIAKOPOULOS-G-06-11-17.jpg
Ο Γιώργος Γκούμας με τον διευθυντή του Επιμελητηρίου και μέλος της Εκλογικής Επιτροπής, Γιώργο Κυριακόπουλο
Οι υποψηφιότητες κατατέθηκαν από τους δύο υποψηφίους προέδρους, που τους συνόδευσαν υποψήφιοι σύμβουλοί τους. Πρώτος κατέθεσε ο Γιώργος Γκούμας, περίπου στη 1:30 μετά το μεσημέρι, ο οποίος δήλωσε στην Kalamata Journal ότι ο συνδυασμός του περιλαμβάνει 110 υποψηφίους.
XYGKOROS-VAG-KYRIAKOPOULOS-G-06-11-17.jpg
Ο Βαγγέλης Ξυγκώρος με τον διευθυντή του Επιμελητηρίου και μέλος της Εκλογικής Επιτροπής, Γιώργο Κυριακόπουλο
Ακολούθησε, περίπου στις 2:30 μετά το μεσημέρι, η κατάθεση του ψηφοδελτίου του Βαγγέλη Ξυγκώρου, ο υποψήφιος σύμβουλος του οποίου, Παύλος Γκραίκης, μας είπε ότι ο συνδυασμός περιλαμβάνει 114 υποψηφίους.

Τις υποψηφιότητες παρέλαβε η Εκλογική Επιτροπή του Επιμελητηρίου, η οποία, σύμφωνα με το νόμο, θα συνέλθει την Πέμπτη προκειμένου να κάνει την ανακήρυξη.

Η Εκλογική Επιτροπή έχει συγκροτηθεί από τη δικηγόρο Άννα-Μαρία Λύρα (πρόεδρος), τον διοικητικό προϊστάμενο του Επιμελητηρίου Γιώργο Κυριακόπουλο, το μέλος του Επιμελητηρίου Σωτήρη Σαραντέα και τους δύο υπαλλήλους της Περιφέρειας Παρασκευή Αγγελοπούλου και Π. Μπουγιούκο. Γραμματέας είναι η υπάλληλος του Επιμελητηρίου Ελένη Καραβίδα.

XYGKOROS-VAG-EKLOGIKH-EPITROPH-06-11-17.jpg
Ο Βαγγέλης Ξυγκώρος κατά την κατάθεση των υποψηφιοτήτων του συνδυασμού του στην Εκλογική Επιτροπή
Σύμφωνα με τους προσωρινούς εκλογικούς καταλόγους, οι οποίοι θα οριστικοποιηθούν στο τέλος του μήνα, δικαίωμα ψήφου στις εκλογές έχουν περίπου 3.300 μέλη του Επιμελητηρίου επί περίπου 6.300 δυναμένων μελών.

GKOUMAS-G-TRIGKILIDAS-VAS-06-11-17.jpg
Ο Γιώργος Γκούμας με τον υποψήφιο του συνδυασμού του Βασίλη Τριγκιλίδα
Κατά τη διαδικασία της κατάθεσης των υποψηφιοτήτων οι Βαγγέλης Ξυγκώρος και Γιώργος Γκούμας είχαν ολιγόλεπτη κατ’ ιδίαν συνάντηση, όταν τους ζητήσαμε όμως να τους φωτογραφήσουμε ο Γιώργος Γκούμας αρνήθηκε, λέγοντας ότι μια τέτοια φωτογραφία θα μπορούσε να δημιουργήσει λανθασμένες εντυπώσεις…
Στ.Μ.