Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017 14:39

Ευελπιστούν στο Δήμο για αποκατάσταση των «ελαττωμάτων» στο Μέγαρο Χορού

ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΟΕΜΒΡΗ
Ακόμη και μέσα στο Νοέμβρη είναι εφικτή η ολοκλήρωση της αποκατάστασης των ελαττωμάτων που έχουν βεβαιωθεί στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, όπως και η πιστοποίηση των μηχανισμών της σκηνής από γερμανικό εξουσιοδοτημένο οίκο, την TUV SUD, ο οποίος πάντως όσες φορές κλήθηκε στο παρελθόν να ασχοληθεί διαπίστωσε σοβαρά θέματα…

Δηλώσεις για το θέμα έκανε το πρωί ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Δημόπουλος, ο οποίος μάλιστα αναγνώρισε ότι για τα προβλήματα στο Μέγαρο την ευθύνη έχει «η συμπεριφορά του αναδόχου σε κάποια φάση», στον οποίο όμως ο Δήμος Καλαμάτας έχει «χαριστεί» αλλεπάλληλες φορές. Ο αντιδήμαρχος με την αναφορά του αυτή θέλησε να δείξει ότι ο ανάδοχος έχει αλλάξει στάση, ενώ τόνισε ότι το έργο έχει ολοκληρωθεί και ουσιαστικά το μόνο που μένει είναι η πιστοποίηση των μηχανισμών της σκηνής από τη TUV SUD.

Ωστόσο η Kalamata Journal επισήμανε στον αντιδήμαρχο ότι στις 10 Νοέμβρη έληξε και η τελευταία παράταση που είχε δώσει ο Δήμος στον ανάδοχο για την αποκατάσταση όλων των προβλημάτων ώστε να μην οριστικοποιηθεί η έκπτωσή του. Ο αντιδήμαρχος ανέφερε σχετικά ότι το αν θα χρειαστεί να δοθεί και νέα παράταση –που εκτίμησε ότι δεν θα χρειαστεί- θα κριθεί από το πόσο σύντομα θα ανταποκριθεί η TUV SUD στο κάλεσμα να έρθει να ελέγξει και πιστοποιήσει την ασφάλεια των μηχανισμών σκηνής. Πάντως σημείωσε ότι αν χρειαστεί και νέα παράταση θα δοθεί με τη νόμιμη διαδικασία.
Στ.Μ.