Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017 16:17

Πάλι οι μικροοφειλέτες πλήρωσαν για τα χρέη των μεγαλοοφειλετών του Δήμου…

Πάλι οι μικροοφειλέτες πλήρωσαν για τα χρέη των μεγαλοοφειλετών του Δήμου…

ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Από τους 283 μεγαλοοφειλέτες του ο Δήμος Καλαμάτας «κατάφερε» να εισπράξει μόλις 2.957 ευρώ. Αντίθετα, από τους μικροοφειλέτες του εισέπραξε ή θα εισπράξει περίπου 600.000 ευρώ… Άλλη μια φορά την πλήρωσαν μόνο οι μικροί. Πάντως ο αρμόδιος για τα οικονομικά του Δήμου αντιδήμαρχος, Θανάσης Ηλιόπουλος, απεύθυνε και πάλι κάλεσμα στους οφειλέτες να προσέλθουν μέχρι τις 30 Νοέμβρη, οπότε λήγει η προθεσμία της τρέχουσας ρύθμισης, στο Δήμο για την τακτοποίηση των οφειλών τους…

Όπως σημείωσε σε δηλώσεις που έκανε σήμερα ο κ. Ηλιόπουλος, το συνολικό ύψος των ανείσπρακτων οφειλών ανέρχεται σε κάτι παραπάνω από 14.000.000 ευρώ. Για την είσπραξη του ποσού αυτού, συνέχισε, ο Δήμος ξεκίνησε τη διαδικασία της αναγκαστικής είσπραξης και της κατάσχεσης τραπεζικών λογαριασμών, η οποία όμως, τόνισε, δεν απέδωσε, γιατί από τους 283 μεγαλοοφειλέτες κατασχέθηκαν μόλις 2.957 ευρώ καθώς δεν βρέθηκαν άλλα χρήματα στους λογαριασμούς. Ο κ. Ηλιόπουλος πρόσθεσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ανάλογη διαδικασία αναγκαστικής είσπραξης από επιχειρήσεις που οφείλουν μεγάλα ποσά όμως και πάλι δεν φάνηκε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα.

Στο πλαίσιο της ρύθμισης που τρέχει, συνέχισε ο κ. Ηλιόπουλος, έχουν εισπραχθεί ή θα εισπραχθούν περίπου 600.000 ευρώ από μικροοφειλέτες. Ειδικότερα σημείωσε ότι προσήλθαν να πληρώσουν ή ρυθμίσουν τα χρέη τους περίπου 815 φυσικά πρόσωπα ποσό οφειλής που αντιστοιχεί σε πάνω από 950.000 ευρώ.

Ο κ. Ηλιόπουλος επέμεινε, τέλος, ότι η ρύθμιση είναι ιδιαίτερα ευνοϊκή και οι οφειλέτες θα πρέπει να αξιοποιήσουν αυτή την ευκαιρία που τους δίνεται ώστε να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις του. Σημείωσε μάλιστα ότι οφειλέτης που χρώσταγε ποσό λίγο μεγαλύτερο των 8.000 ευρώ με τη ρύθμιση που ολοκληρώνεται στο τέλος του μήνα πλήρωσε μόλις κάτι παραπάνω από 1.000 ευρώ και ξεμπέρδεψε.
Στ.Μ.