Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2017 17:54

Αναπάντητη η καταγγελία για τον «μιλημένο» διαγωνισμό των 51.000 ευρώ

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
«Ας έκαναν προσφυγή, εδώ δεν είναι δικαστήριο». Αυτή είναι η απάντηση που έδωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, στην ερώτηση-καταγγελία του δημοτικού συμβούλου της «Αλλαγής», Γιάννη Χριστόπουλου, για «μιλημένο» διαγωνισμό προϋπολογισμού 51.000 ευρώ για τη μεταφορά, τη σίτιση και τη διαμονή όσων συμμετείχαν στον 2ο Διεθνή Διαγωνισμό και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας, τον περασμένο Οκτώβρη…

Ενώ ο αρμόδιος για τη διοργάνωση του Φεστιβάλ, αντιδήμαρχος Θανάσης Ηλιόπουλος, ήθελε να απαντήσει στα ζητήματα που έθεσε ο Γιάννης Χριστόπουλος, τελικά δεν απάντησε γιατί ο δήμαρχος επέμεινε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι δικαστήριο για να κρίνει καταγγελίες. Σχολίασε μάλιστα ότι οι επιχειρήσεις που θεωρούν ότι δεν έγινε σωστά ο διαγωνισμός θα έπρεπε να προσφύγουν στα αρμόδια όργανα για να δικαιωθούν. Πάντως ο Θανάσης Ηλιόπουλος πρόλαβε να πει στον Γιάννη Χριστόπουλο ότι με αυτά που λέει συκοφαντεί και αδικεί τη δημοτική αρχή και ότι τα στοιχεία που παρουσιάζει είναι εντελώς ψευδή.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Χριστόπουλος επέμεινε στο ερώτημα για ποιο λόγο δεν έγιναν χωριστοί διαγωνισμοί για τη μεταφορά,  τη σίτιση και τη διαμονή καθώς και στον ισχυρισμό του ότι ο διαγωνισμός ήταν «φωτογραφικός» ώστε να τον κερδίσει μια συγκεκριμένη επιχείρηση από τις εννέα που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας. Επίσης επέμεινε ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση είχε εσωτερική ενημέρωση και έκανε συμβόλαιο με ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης πριν ακόμη διενεργηθεί ο διαγωνισμός, με αποτέλεσμα οι υπόλοιπες επιχειρήσεις να μην μπορούν να κάνουν τέτοιο συμβόλαιο. Τέλος υποστήριξε ότι η επιχείρηση που πήρε το έργο δεν μπορούσε να το φέρει εις πέρας μόνη της, γι’ αυτό πρότεινε να παραχωρήσει μέρος του μεταφορικού αντικειμένου σε άλλες επιχειρήσεις του νομού, προσφέροντάς τους όμως τιμές μειωμένες κατά 50% από τις τιμές που θα εισέπραττε η ίδια. Ο Θανάσης Ηλιόπουλος τόνισε ότι αυτά είναι ψέματα, ωστόσο ο Γιάννης Χριστόπουλος παρουσίασε χαρτί που του έδωσε επιχείρηση με την προσφορά που της έκανε η επιχείρηση που πήρε το έργο.
Στ.Μ.