Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017 19:35

Καρβέλι και Λαδάς απαλλάσσονται από τα δημοτικά τέλη λόγω Μαραθόλακκας…

Καρβέλι και Λαδάς απαλλάσσονται από τα δημοτικά τέλη λόγω Μαραθόλακκας…

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
Εν μέρει δεκτό έκανε χθες το βράδυ, στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, το αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης, η οποία στηρίζεται από το ΚΚΕ, για την απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη των χωριών του Ταϋγέτου, λόγω της επιβάρυνσης που δέχεται ο ορεινός όγκος από τη διαχείριση των σκουπιδιών στη «Μαραθόλακκα», καθώς και της περιοχής του Μπουρνιά κάτω από το Ασπρόχωμα επειδή γειτνιάζει με τον Βιολογικό Καθαρισμό…

Ο δήμαρχος Καλαμάτας αποφάσισε να απαλλαγούν από τα δημοτικά τέλη μόνο το Καρβέλι, στα όρια του οποίου βρίσκεται η Μαραθόλακκα και ο Λαδάς, που γειτνιάζει με το Καρβέλι.

Χθες το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίστηκε να διατηρηθούν ως έχουν και για το 2018 τα δημοτικά τέλη, όσον αφορά την καθαριότητα και το φωτισμό. Ωστόσο οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης ζήτησαν μείωση των δημοτικών τελών. Η δημοτική αρχή απάντησε ότι τα τέλη είναι σταθερά, δεν έχουν επιβληθεί αυξήσεις, από το 2011 και μάλιστα ο δήμαρχος τόνισε ότι η Καλαμάτα ίσως είναι ο μοναδικός Δήμος στη χώρα που έχει τόσα πολλά χρόνια να αυξήσει τα δημοτικά τέλη. Η αντιπολίτευση επέμεινε τονίζοντας ότι όλα αυτά τα χρόνια έχουν μειωθεί οι δαπάνες του Δήμου που καλύπτονται από τα έσοδα των δημοτικών τελών και ειδικότερα έχει μειωθεί η παραγωγή σκουπιδιών άρα και το κόστος διαχείρισης όπως επίσης έχει μειωθεί και το προσωπικό, δηλαδή το κόστος μισθοδοσίας, γι’ αυτό και υπάρχει περιθώριο μείωσης των τελών. Επέμεινε όμως και η πλειοψηφία, καθώς τονίστηκε ότι οι δαπάνες όχι μόνο δεν έχουν μειωθεί αλλά αντίθετα έχουν αυξηθεί γιατί αφενός ο ΦΠΑ για τη διαχείριση των σκουπιδιών έφτασε το 24%, ενώ έχουν μειωθεί και τα έσοδα επειδή λόγω της κρίσης αρκετοί δεν πληρώνουν τη ΔΕΗ, στους λογαριασμούς της οποίας συμπεριλαμβάνονται και τα δημοτικά τέλη.
Στ.Μ.