Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017 14:08

Ειρωνεία Νίκα για Κωνσταντινέα: Τον γνωρίζω σιγά-σιγά τον κύριο…

"ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ..."
«Δεν τον γνωρίζω τον κύριο», είπε χθες το βράδυ, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, για τον βουλευτή Μεσσηνίας, Πέτρο Κωνσταντινέα. Όταν ο Δημήτρης Φαββατάς, σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, αντέδρασε, λέγοντας ότι η αναφορά του δημάρχου είναι απαράδεκτη και απαξιωτική για ένα θεσμικό πρόσωπο, ο δήμαρχος προέβη στο ειρωνικό και επιδεχόμενο διαφόρων ερμηνειών σχόλιο «τον μαθαίνω σιγά-σιγά, μέσα από τη δράση του…»…

Όλα ξεκίνησαν από ένα σχόλιο του δημοτικού συμβούλου της «Αλλαγής», Γιάννη Χριστόπουλου, ότι ο δήμαρχος Καλαμάτας έχει φιλίες με τους υπουργούς της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

Ο δήμαρχος αντέδρασε λέγοντας ότι δεν έχει φίλους στην κυβέρνηση αλλά συνεργασία σεβόμενος τη θεσμική τους ιδιότητα. Σχολίασε μάλιστα ότι για να δει τους υπουργούς της σημερινής κυβέρνησης δεν χρειάζεται να συνοδεύεται από κομματικά πρόσωπα, όπως είπε ότι γινόταν όταν ήταν υπουργοί ο Ευάγγελος Βενιζέλος ή ο Δημήτρης Κουσελάς.

Αμέσως ο Γιάννης Χριστόπουλος ανταπάντησε ότι και με τη σημερινή κυβέρνηση ο δήμαρχος πηγαίνει στους υπουργούς με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τη Γιώτα Κοζομπόλη και τον Πέτρο Κωνσταντινέα.

Ακούγοντας ο Παναγιώτης Νίκας το όνομα του Πέτρου Κωνσταντινέα είπε «δεν τον γνωρίζω τον κύριο».

Τότε ο Δημήτρης Φαββατάς χαρακτήρισε απαράδεκτη αυτή την αναφορά του δημάρχου, σχολιάζοντας μάλιστα ότι δεν μπορεί να λέει ότι είναι θεσμικός και σέβεται τους δεσμούς αλλά ταυτόχρονα να σχολιάζει ότι δεν γνωρίζει έναν συγκεκριμένο βουλευτή του Νομού.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας επανήλθε σχολιάζοντας ότι «σέβομαι ασφαλώς τα θεσμικά πρόσωπα» όμως τον Πέτρο Κωνσταντινέα «τον γνωρίζω οπτικώς και τον μαθαίνω σιγά-σιγά. Αν θέλετε να σας πω τη γνώμη μου, στον κατάλληλο χρόνο θα το κάνω. Ο καθένας μέσα από τη δράση του γίνεται γνωστός…».
Στ.Μ.