Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου 2018 01:21

Ο συνεργάτης της χούντας Μέρτζος θα μιλήσει στην Καλαμάτα για το Μακεδονικό

Ο συνεργάτης της χούντας Μέρτζος θα μιλήσει στην Καλαμάτα για το Μακεδονικό

ΧΑΙΡΕΤΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Ο σύμβουλος του δικτάτορα Παπαδόπουλου, που χαρακτηρίζεται ως υμνητής της χούντας και είχε τοποθετηθεί από το δικτατορικό καθεστώς στη «Συμβουλευτική Επιτροπή», Νικόλαος Ι. Μέρτζος, θα έρθει στην Καλαμάτα να μιλήσει για το Μακεδονικό Ζήτημα και από το Δήμο Καλαμάτας εκφράζεται ικανοποίηση γι’ αυτό…

Τον Νικόλαο Ι. Μέρτζο είχε αποφασίσει σχετικά πρόσφατα να παρασημοφορήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ύστερα από πρόταση που φέρεται ότι έκανε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, κάτι όμως που ματαιώθηκε, λόγω αντιδράσεων του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων της Δικτατορίας, βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, δημοτικών παρατάξεων και άλλων πολιτών.

Από το Δήμο Καλαμάτας ανακοινώθηκαν σήμερα σχετικά τα εξής: «Συγκινημένος από την πρόσκληση «της πατριωτικής Καλαμάτας», όπως ανέφερε τηλεφωνικώς στο Δήμαρχο, ο δημοσιογράφος, συγγραφέας και πρώην Πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών Νίκος Ι. Μέρτζος γνωστοποίησε στον Π. Νίκα ότι θα έλθει στην Καλαμάτα, παρά την ηλικία του, για να παρουσιάσει το υπό έκδοση βιβλίο του για το Μακεδονικό ζήτημα. Θα είναι μία από τις πρώτες παρουσιάσεις ανά την Ελλάδα του νέου βιβλίου του κ. Μέρτζου, ο οποίος έχει να επιδείξει ουσιαστική συμβολή στο θέμα αυτό, καθώς επί χρόνια προσπαθεί να πληροφορήσει σχετικά την ελληνική κοινή γνώμη».