Τετάρτη, 07 Φεβρουαρίου 2018 16:51

Γράμματα-Σώματα που κινούνται στα νέα σχέδια οπτικής επικοινωνίας του Φεστιβάλ Χορού

Γράμματα-Σώματα που κινούνται στα νέα σχέδια οπτικής επικοινωνίας του Φεστιβάλ Χορού

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ Ο MIKE RAFAIL
Βγήκε στη δημοσιότητα η νέα εικαστική ταυτότητα οπτικής επικοινωνίας του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Είναι δημιουργίες του Mike Rafail, από τη Θεσσαλονίκη, οι οποίες με το δυναμισμό τους ταράζουν τα λιμνάζοντα εδώ και χρόνια ύδατα στην οπτική επικοινωνία του θεσμού. Τα γράμματα KDF (Kalamata Dance Festival) είναι σαν σώματα που γυμνάζονται, κινούνται, στέκουν ακίνητα. Οι δημιουργίες παρουσιάστηκαν πριν από δύο εβδομάδες στο Διοικητικό Συμβούλιο της Φάρις από την καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ, Λίντα Καπετανέα, και άφησαν εξαιρετικές εντυπώσεις. Ίσως μόνο χρειάζεται ο δημιουργός να εξηγήσει τον εικαστικό ή άλλο λόγο για τον οποίο παρέλειψε το I (International) μπροστά από το KDF, δεδομένου ότι πρόκειται για διεθνή θεσμό…

Από το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας ανακοινώθηκαν τα εξής σχετικά: «Με νέο λογότυπο και νέα εταιρική ταυτότητα ξεκινά η σεζόν για το φετινό, 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας που θα διεξαχθεί 13-22 Ιουλίου, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της χορογράφου και χορεύτριας Λίντας Καπετανέα.

Με κεντρικό άξονα το KDF, τα αρχικά της ονομασίας του Φεστιβάλ, η νέα εταιρική ταυτότητα επικοινωνεί τις αξίες του χορού ως βασική ανθρώπινη ανάγκη  αλλά και ως αναπόσπαστο στοιχείο της ανθρώπινης έκφρασης και ανάπτυξης. Παράλληλα, η νέα ταυτότητα επιδιώκει να  δημιουργήσει ένα σταθερό αναγνωριστικό χαρακτήρα για τον θεσμό που θα διέπει όλη την επικοινωνία. O σχεδιασμός της νέας ταυτότητας έχει πολλές εφαρμογές κατά τρόπο ώστε να δείχνει πάντα λίγο διαφορετική, χωρίς ωστόσο να αλλοιώνονται κάποια σταθερά στοιχεία.

Τη νέα ταυτότητα υπογράφει ο Graphic Designer, Photographer & film-maker, Mike Rafail.  Όπως ο ίδιος αναφέρει: «Θέλαμε ένα λογοτυπο δυναμικό, που να μπορεί να μεταμορφώνεται όπως ακριβώς το ανθρώπινο σώμα, που παρά τα γενικά του γνωρίσματα, πλάθεται, πιέζεται, τρέχει, στέκει ακίνητο, αγωνίζεται, κοιμάται, αισθάνεται, αναπνέει, ζει, φθείρεται, καταστρέφεται, αναγεννάται… Τα τρία γράμματα του KDF εμμένουν στη φύση του χορού ως μορφή γλώσσας. Ταυτόχρονα αποτελούν ένα σταθερό σύνολο από το οποίο πηγάζει η ελευθερία για ανεξάντλητες δυνατότητες εφαρμογών στο σύνολο του επικοινωνιακού υλικού σε ό,τι αφορά τη μορφή, τη διάταξη, τα χρώματα, την καθαρότητα, τη λάμψη, την υφή, το βάθος».

Η ανακοίνωση του προγράμματος του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας θα γίνει τον Μάρτιο».
Στ.Μ.