Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018 17:27

Η εκτίμηση του ΚΚΕ είναι ότι η Τουρκία θα κλιμακώσει και πιθανόν θα προκαλέσει επεισόδιο με την Ελλάδα

Ο ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΔΗΜΟΥΛΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Την εκτίμηση του ΚΚΕ ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να κλιμακώνει τη στάση της απέναντι στην Ελλάδα και πιθανόν θα προκαλέσει επεισόδιο με τη χώρα μας, παρουσίασε χθες το βράδυ, σε εκδήλωση της Τομεακής Επιτροπής του κόμματος, στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής της Καλαμάτας, ο Τηλέμαχος Δημουλάς, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. Σε ένα τέτοιο επεισόδιο, ανέφερε, τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ θα υπερασπιστούν τα σύνορα της πατρίδας μας όμως ταυτόχρονα θα δουλέψουν για την προοπτική της ανατροπής της αστικής εξουσίας στη χώρα…

Ο Τηλέμαχος Δημουλάς ανέφερε στα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ, που γέμισαν το αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής, ότι η κατάσταση με τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στην περιοχή των Βαλκανίων και στα ανατολικά της χώρας είναι εξαιρετικά σύνθετη. Είπε ότι δεν είναι μόνο η ανεξέλεγκτη στάση της Τουρκίας που εγκυμονεί κινδύνους αλλά και οι ανταγωνισμοί των μεγάλων ιμπεριαλιστικών χωρών, ιδιαίτερα των ΗΠΑ, της Ρωσίας και της Κίνας. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, συνέχισε ο Τηλέμαχος Δημουλάς, έχουν ανοίξει πολλά μέτωπα για τη χώρα μας όπως το Σκοπιανό, το Κυπριακό, η οριοθέτηση των ΑΟΖ, η επιθετικότητα και οι αμφισβητήσεις της Τουρκίας. Υπάρχει λοιπόν το ενδεχόμενο, είπε, να συρθεί η Ελλάδα σε μια διαπραγμάτευση πακέτο για όλα αυτά τα ζητήματα και να εξαναγκαστεί σε υποχωρήσεις και συμβιβασμούς.

Το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ τόνισε ότι η κυβέρνηση της Ελλάδας ακολουθεί μια πολιτική εφησυχασμού του λαού και υπογράμμισε ότι το κόμμα καλεί τους εργαζόμενους να αναλογιστούν ότι όλοι αυτοί οι ανταγωνισμοί γίνονται για τα συμφέροντα του κεφαλαίου και των μονοπωλίων και πως οι εργαζόμενοι μπορούν αυτά να τα σταματήσουν, ανατρέποντας την αστική εξουσία και παίρνοντας οι ίδιοι τον έλεγχο των μέσων παραγωγής.

Ο Τηλέμαχος Δημουλάς αναφέρθηκε και στο γιορτασμό των 100 χρόνων του ΚΚΕ. Είπε ότι θα γίνουν πολλές και μεγάλες εκδηλώσεις στη χώρα και στη Μεσσηνία. Τέλος, κάλεσε τους εργαζόμενους να συγκροτήσουν ένα μαζικό και αγωνιστικό μέτωπο για να διεκδικήσουν τα συμφέροντά τους και να επιβάλουν τη λαϊκή εξουσία.
Στ.Μ.