Παρασκευή, 08 Ιουνίου 2018 13:29

Για νερά ακατάλληλα για πόση και κολύμβηση στη Μεσσηνία, μιλάει και φέτος το ΠΑΚΟΕ

ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙΣ 
Ότι βρήκε νερό, σε επιχειρήσεις που προσέρχεται κόσμος, στην Καλαμάτα και τη Στούπα, μολυσμένο και ακατάλληλο για πόση, ισχυρίζεται το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών, όπως και ότι, σύμφωνα με τις αναλύσεις του, βρέθηκαν ακατάλληλα για κολύμβηση νερά σε μία παραλία στην Καλαμάτα και μία στην Καρδαμύλη. Κάθε χρόνο το ΠΑΚΟΕ εκδίδει ανακοινώσεις και παρουσιάζει αναλύσεις με περίπου ανάλογο περιεχόμενο, ο Δήμος Καλαμάτας αντιδρά και καταγγέλλει ότι οι ανακοινώσεις αυτές δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα,  ότι γίνονται με ύποπτη σκοπιμότητα και ότι τα πραγματικά στοιχεία δείχνουν ότι η ποιότητα των νερών είναι εξαιρετική. Ωστόσο κάθε χρόνο το ΠΑΚΟΕ επανέρχεται…

Ειδικότερα, το ΠΑΚΟΕ στην ανακοίνωσή του σημειώνει ότι “στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του εδώ και 40 χρόνια πραγματοποιεί κάθε χρόνο δειγματοληψίες, μετρήσεις και αναλύσεις σε νερά ανθρώπινης κατανάλωσης και νερά κολύμβησης σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Από τους παρακάτω πίνακες για την Μεσσηνία για το νερό ανθρώπινης κατανάλωσης διαπιστώνεται ότι το 50% των δειγμάτων από τα 12 που ελήφθησαν είναι μολυσμένο και ακατάλληλο για κατανάλωση ενώ για τα νερά κολύμβησης διαπιστώνεται είναι ακατάλληλα για κολύμβηση σε ποσοστό 9,1% από τα 22 δείγματα που λήφθηκαν”.

Η ανακοίνωση περιλαμβάνει και τα αποτελέσματα των μικροβιολογικών αναλύσεων που έγιναν σε επιχειρήσεις και σε παραλίες της Καλαμάτας, της Σούπας και της Καρδαμύλης, χωρίς όμως να σημειώνεται πότε έγινε η λήψη των δειγμάτων.

Στ.Μ.