Παρασκευή, 08 Ιουνίου 2018 07:16

Για την εμβληματική και απαιτητική Αντιγόνη ετοιμάζεται το ΜΕΘ

ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΑΠΟ 4 ΕΩΣ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ 
Την Αντιγόνη του Σοφοκλή θα παρουσιάσει στην καλοκαιρινή του παραγωγή το Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο, το οποίο εργάζεται κοπιαστικά, με επίγνωση της ευθύνης και με αγάπη ώστε να σταθεί στο ύψος των απαιτήσεων αυτού του κορυφαίου έργου για το παγκόσμιο θέατρο. Είναι χαρακτηριστικό ότι ειδικά για τη συγκεκριμένη παράσταση έχει γράψει μουσική ο Γιάννης Αντιβάσης, ενώ θα παρουσιαστεί με εντελώς νέα μετάφραση του Κώστα Πολιτόπουλου, ενώ οι ηθοποιοί θα φορούν καινούργια κοστούμια, ραμμένα ειδικά για την Αντιγόνη. Η σκηνοθεσία είναι του Περικλή Αλμπάνη. Η Αντιγόνη θα παρουσιαστεί στο αμφιθέατρο του Κάστρου από τις 4 έως τις 7 Ιουλίου…

Ειδικότερα, το Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο σε ανακοίνωσή του γράφει σχετικά με τη νέα παραγωγή, την προετοιμασία και τους συντελεστές της: “Με μεγάλο ενθουσιασμό και αγάπη συνεχίζονται οι πρόβες και οι γενικότερες προετοιμασίες για το μεγάλο ραντεβού του καλοκαιριού.

Την Τετάρτη 4 Ιουλίου, σε λιγότερο από ένα μήνα δηλαδή, στο Αμφιθέατρο του Κάστρου της Καλαμάτας θα παρουσιάσουμε την εμβληματική ''Αντιγόνη'' του Σοφοκλή. Εδώ και πολύ καιρό με δέος δουλεύουμε πάνω στο σπουδαιότερο ίσως κείμενο του παγκόσμιου θεάτρου προσπαθώντας να δώσουμε τη δική μας οπτική στο έργο. Εργαζόμαστε πάνω στην εντελώς νέα μετάφραση του Κώστα Πολιτόπουλου, με πρωτότυπη μουσική γραμμένη ειδικά για την παράστασή μας από τον Γιάννη Αντιβάση, με ολοκληρωτικά καινούρια κοστούμια ραμμένα μόνο για το έργο αυτό. Μια παραγωγή με πραγματικά πολλές απαιτήσεις.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία:  Περικλής Αλμπάνης

Σκηνικά - κοστούμια: Βενετσάνος Μπαλόπουλος

Βοηθός σκηνοθέτη: Βίνα Μάλαμα

Κατασκευή σκηνικών: Γιώργος Αγγελόπουλος, Κώστας               Αγγελόπουλος

Ηχητικά - φωτισμοί: Χρήστος Νικολόπουλος, Γιώργος Νικολόπουλος.

Κατασκευή ρούχων: Όλγα Λάκκα

Φωτογράφηση: Λεωνίδας  Μακρής

Βοηθός  ενδυματολόγου: Έλενα Παναγοπούλου

Υπεύθυνη διαδικτύου: Αγγελική Πασσαρά

Γραμματειακή υποστήριξη: Μύλη Παπαβασιλείου

ΠΑΙΖΟΥΝ

Κρέοντας: Γιώργος Καραμπότσος

Αντιγόνη: Χρυσούλα Σιψά

Ισμήνη: Μαρία Λαζάρου

Αίμωνας: Λεωνίδας Βέλλης

Φύλακας: Τρύφωνας Βίγκος

Άγγελος - Εξάγγελος: Παύλος Κλάδης

Ευρυδίκη: Βίνα Μάλαμα

Τειρεσίας: Ηλίας Παναγιωτόπουλος

Χορός: Βασίλης Στεφανόπουλος, Δημήτρης Ξυδέας, Βίκυ Βορίλα, Λούλα Αναγνωστοπούλου ,Ελένη Γιαννακοπούλου, Μύλη Παπαβασιλείου, Βανέσσα Αδαμοπούλου, Σοφία Δούση, Θεοδώρα Σπυροπούλου, Ελένη Ρόμπογλου, Ολυμπία Βενιζελέα, Νατάσσα Παπαδάκη, Ελένη Δρακουλάκου.

Τραγουδά ζωντανά η Βανέσσα Αδαμοπούλου.  

 '' Αντιγόνη '' του Σοφοκλή, ένα έργο σταθμός στο παγκόσμιο θέατρο από το ΜΕΘ.

Από 4 μέχρι και 7 Ιουλίου στο Αμφιθέατρο του Κάστρου της Καλαμάτας.

ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ!”