Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018 15:46

Αστικό λεωφορείο μέχρι τη Μικρή Μαντίνεια από την 1η Ιούλη

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ 
Ομόφωνα εγκρίθηκε το μεσημέρι, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καλαμάτας, η καθιέρωση νέας γραμμής του ΚΤΕΛ Αστικών Γραμμών Καλαμάτας, με αφετηρία το ξενοδοχείο Φιλοξένια και τερματισμό τα όρια της Μικρής Μαντίνειας και με αριθμό “7”. Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της επιτροπής, αντιδήμαρχος Ανδρέας Καραγιάννης, η λειτουργία της νέας γραμμής θα ξεκινήσει την 1η Ιούλη, το καλοκαίρι θα γίνονται 15 δρομολόγια την ημέρα -περίπου ένα ανά 45’ με μία ώρα, η τιμή του εισιτηρίου θα είναι ίδια με το εισιτήριο των υπόλοιπων γραμμών (1,30 ευρώ), ενώ για τη μετεπιβίβαση από το λεωφορείο της γραμμής “7” Φιλοξένια-Μικρή Μαντίνεια στα λεωφορεία των γραμμών 1 και 2, και το αντίστροφο, δεν θα χρειάζεται η αγορά νέου εισιτηρίου…

Ο Ανδρέας Καραγιάννης, όπως και ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Γιάννης Μπάκας, τόνισαν ότι ικανοποιείται ένα χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και του ίδιου του Δήμου. Μάλιστα ο δεύτερος, που είναι κάτοικος Βέργας, ανέφερε ότι εάν είχε λειτουργήσει νωρίτερα η συγκεκριμένη γραμμή θα είχε γλιτώσει χιλιάδες δρομολόγια από και προς την Καλαμάτα που κάνει με το αυτοκίνητό του. Ωστόσο ο επικεφαλής της παράταξης της αντιπολίτευσης “Ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών” Μιχάλης Αντωνόπουλος, σημείωσε ότι η συχνότητα των δρομολογίων θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερη, επισημαίνοντας μάλιστα ότι το Υπεραστικό ΚΤΕΛ εξυπηρετεί την περιοχή σήμερα περίπου με την ίδια συχνότητα. Επιπλέον τόνισε ότι θα υπάρχουν κίνδυνοι σε ό,τι αφορά την ασφαλή κίνηση και θα πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις από το Δήμο για το φωτισμό του δρόμου, για τη διαγραμμίσεις, για τη δημιουργία εσοχών σε θέσεις στάσης του λεωφορείου. Και ο σύμβουλος της πλειοψηφίας, Σαράντος Μαρινάκης, εξέφρασε προβληματισμό για επιβάρυνση της κυκλοφορίας τους θερινούς μήνες διότι είναι πυκνές οι θέσεις στάσης του λεωφορείου.

Τέλος ο σύμβουλος της πλειοψηφίας και πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Δημήτρης Βεργόπουλος, σημείωσε ότι υπάρχουν και πινακίδες τηλεμετρίας, με πληροφορίες για τις ώρες άφιξης του λεωφορείου, κάποιες από τις οποίες μπορούν να εγκατασταθούν σε στάσεις της νέας γραμμής.

Αύριο το βράδυ, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αναμένεται να ληφθεί η τελική απόφαση για την καθιέρωση της συγκεκριμένης αστικής γραμμής.

Στ.Μ.