Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018 19:19

Πατσαρίνος για Νίκα: Και πλήρη απαλλαγή είχε από τη δουλειά του και δεν στερήθηκε αποδοχών

Πατσαρίνος για Νίκα: Και πλήρη απαλλαγή είχε από τη δουλειά του και δεν στερήθηκε αποδοχών

ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ 
“Αλλάζει κοστούμι κατά πως τον βολεύει…”, ανταπαντάει στο δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, ο Νίκος Πατσαρίνος, που σε γραπτή του δήλωση σημειώνει ότι εκείνος είχε πλήρη απαλλαγή από την εργασία του ως καθηγητής σε δημόσιο σχολείο χωρίς να στερηθεί αποδοχών τόσο ως δήμαρχος όσο και ως αντινομάρχης. Χθες ο δήμαρχος σε δική του γραπτή δήλωση, μετά την καταγγελία του Νίκου Πατσαρίνου ότι παράνομα τον καθαίρεσε από προϊστάμενο τμήματος στο Δήμο, σημείωσε ότι εφόσον απουσιάζει πολλές μέρες το χρόνο με άδεια δεν μπορεί να είναι προϊστάμενος και να παίρνει και το αντίστοιχο επίδομα…

Ειδικότερα, στη γραπτή δήλωση του Νίκου Πατσαρίνου σημειώνονται τα εξής:

Κοιτάξτε τι γίνεται «Όταν αλλάζεις κοστούμι κατά πώς σε βολεύει…»

Ο κ. Νίκας

1) Αποδέχεται ότι είναι υπεράνω νόμων.

2) Πλην του εαυτού του ευτελίζει όλους τους αιρετούς, τους ρόλους τους αλλά και τα συλλογικά όργανα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

3) Μάλλον θεωρεί ότι για τους άλλους δημοσίους υπαλλήλους (καθότι κι αυτός υπήρξε δημόσιος υπάλληλος) είναι μεμπτό και καταδικαστέο να θέλουν να προσφέρουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και συγχρόνως να έχουν διοικητικές ευθύνες προϊσταμένου στην εργασία τους (τον τρόπο άσκησης των οποίων μέχρι σήμερα κανείς δεν μου έχει αμφισβητήσει).

4) Ασκεί τόσο «χρηστή» διοίκηση που αναγκάζεται να πει ψέματα αφού α) αφήνει επιλεκτικά να εννοηθεί ότι παίρνω 221 μέρες άδεια το χρόνο ενώ αυτές είναι που δικαιούμαι σύμφωνα με το νόμο (μαζί με την κανονική μου) και δεν τις πήρα ποτέ β) αποκρύπτει το γεγονός ότι τεκμηριωμένα και με στοιχεία το 2017 πήρα 116 μέρες για τις υποχρεώσεις μου στα συλλογικά όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όπου συμμετέχω (όχι για ξεκούραση ή ανάπαυλα) γ) η προσωπική μου δίωξη από τον ίδιο ξεκίνησε από το 2013 (!) όταν με τοποθέτησε, αν και πολιτικός μηχανικός με 30 χρόνια εμπειρία στο Δήμο, σε τμήμα στο ΚΕΠ.

5) Αναγκάστηκε να προσφύγει στον λαϊκισμό αφού δεν μπορεί θεσμικά να ανταποκριθεί σωστά και τεκμηριωμένα στο ρόλο του, φτάνοντας στο σημείο να συνδέει το παράνομο με το ηθικό. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν απάντησε για τα ζητήματα που έχουν δημιουργήσει εντάσεις και χάος στο Δήμο με τις κανονικές άδειες και τα παράλληλα καθήκοντα που χορηγεί κατά το δοκούν.

Στη μικρή κοινωνία που ζούμε γνωριζόμαστε. Ξέρουμε ποιος έχει δώσει δείγματα γραφής αντικειμενικότητας, σεβασμού, δικαιοσύνης και ηθικής. Θεωρώ ότι τα καλύτερα δείγματα για τα παραπάνω είναι α) η γνώμη των συνεργατών, στελεχών και υπαλλήλων που καθημερινά είναι γύρω μας β) η συνολική πορεία και η ιστορία του καθενός μας. Ο ίδιος ξεχνά ότι σαν δημόσιος υπάλληλος - καθηγητής σε σχολεία της Καλαμάτας καρπώθηκε τα μέγιστα των παροχών του ως αυτοδιοικητικός. Θυμίζω ότι και στις δύο θητείες του ο κ. Νίκας, ως αντινομάρχης και ως Δήμαρχος, είχε πλήρη απαλλαγή από τα υπηρεσιακά του καθήκοντα.

Καλαμάτα 29/6/2018

Πατσαρίνος Νίκος”.