Παρασκευή, 06 Ιουλίου 2018 15:11

Πολιτικοποιεί ο δήμαρχος την υπόθεση καθαίρεσης-αποκατάστασης του Νίκου Πατσαρίνου

Πολιτικοποιεί ο δήμαρχος την υπόθεση καθαίρεσης-αποκατάστασης του Νίκου Πατσαρίνου

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΟΔΕ 
Πολιτικές διαστάσεις επιχείρησε να δώσει χθες το βράδυ, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, στην υπόθεση της καθαίρεσης και ενδεχόμενης αποκατάστασης του Νίκου Πατσαρίνου από τη θέση προϊσταμένου τμήματος του Δήμου. Ο κ. Νίκας άφησε να εννοηθεί ότι εάν ο κ. Πατσαρίνος δικαιωθεί και κατορθώσει να ακυρώσει την απόφαση του για την καθαίρεσή του, αυτό θα το πετύχει λόγω των δεσμών και σχέσεών του με τα κυβερνητικά όργανα, δεδομένου ότι πρόκειται για στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου…

Ωστόσο οι αναφορές αυτές προκάλεσαν τις αντιδράσεις της μείζονος μειοψηφίας, ιδιαίτερα του συμβούλου Δημήτρη Φαββατά, που είναι και πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, ο οποίος τόνισε ότι η απόφαση του δήμαρχου για την καθαίρεση του κ. Πατσαρίνου συνιστά παραβίαση της νομοθεσίας και ως εκ τούτου ο κ. Νίκας θα πρέπει, αντί να μιλάει για κυβερνητικές παρεμβάσεις, να απαντήσει γιατί θεωρεί ότι είναι επάνω από το νόμο.

“Υπάρχει ένας ολόκληρος κυβερνητικός μηχανισμός που έχει ενημερωθεί” από τον Νίκο Πατσαρίνο για την υπόθεση, είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, προσθέτοντας ότι ο ίδιος βρίσκεται βρίσκεται στην αδύνατη πλευρά ενώ η ισχυρή είναι η κυβέρνηση.

Επιπλέον ο δήμαρχος ενέπλεξε στην υπόθεση την πρόεδρο της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, Νατάσσα Κυριακοπούλου, η οποία, όπως τόνισε, έχει πολιτικές ευθύνες όμως εργάζεται στο Δήμο κάθε μέρα μέχρι τις τέσσερις το μεσημέρι και δεν είχε λόγο να την καθαιρέσει από προϊσταμένη. Αντίθετα για τον Νίκο Πατσαρίνο σχολίασε ότι του πήγε ένα χαρτί που έγραφε ότι έχει άδεια 221 ημέρες και διερωτήθηκε “πώς είναι δυνατόν να θέλεις να είσαι στέλεχος χωρίς να είσαι στη δουλειά σου;”. Επιπλέον, σε ό,τι αφορά το επίδομα του προϊσταμένου, ο κ. Νίκας σημείωσε ότι “δεν το δέχομαι ηθικά κάποιος να παίρνει τα χρήματα και κάποιος άλλος να κάνει τη δουλειά”.

Το θέμα έβαλε πρώτος στο Δημοτικό Συμβούλιο ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλης Μάκαρης, που κάλεσε το δήμαρχο να ανακαλέσει την απόφασή του για την καθαίρεση του Νίκου Πατσαρίνου, σχολιάζοντας ότι γενικά ο δήμαρχος τοποθετηθεί και ορίζει το προσωπικό σε θέσεις προϊσταμένων με κριτήρια που δεν είναι ορθολογικά αλλά καλύπτουν άλλες σκοπιμότητες, τις οποίες δεν διευκρίνισε.

Και ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Τάσος Νιάρχος, ζήτησε την ανάκληση της απόφασης, υποστηρίζοντας ότι είναι τιμωρητική και προσθέτοντας ότι αυτή παραπέμπει στις εποχές που απαγορευόταν στους δημοσίους υπαλλήλους να είναι υποψήφιοι ή ακόμη και να έχουν πολιτική δραστηριότητα.

Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, τόνισε ότι συμπεριφέρεται στο προσωπικό του Δήμου με “απόλυτη δικαιοσύνη” και μάλιστα σχολίασε πως ο ίδιος είναι γνώστης των σχετικών απόψεων των υπαλλήλων, επισημαίνοντας ακόμη ότι για το θέμα Πατσαρίνου δεν έχει εκφράσει επίσημη άποψη το Σωματείο των Δημοτικών Υπαλλήλων (το Σωματείο κατήγγειλε σήμερα το δήμαρχο από τον οποίο ζητάει να αποκαταστήσει την αδικία που διέπραξε).

Τέλος ο δήμαρχος είπε ότι θα φροντίσει ώστε να μη θιγεί το ύψος της σύνταξης που θα δικαιούται σε λίγο καιρό ο Νίκος Πατσαρίνος, τώρα που μειώθηκαν οι αποδοχές του επειδή κόπηκε το επίδομα των 250 ευρώ που είχε ως προϊστάμενος.

Στ.Μ.