Παρασκευή, 06 Ιουλίου 2018 20:11

Ομόφωνη καταγγελία του Σωματείου των δημοτικών υπαλλήλων κατά του δημάρχου Καλαμάτας

Ομόφωνη καταγγελία του Σωματείου των δημοτικών υπαλλήλων κατά του δημάρχου Καλαμάτας

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ ΠΑΤΣΑΡΙΝΟΥ 
Με ομόφωνη απόφασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων στους Δήμους της Μεσσηνίας καταγγέλλει το δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, για την καθαίρεση του Νίκου Πατσαρίνου από τη θέση προϊσταμένου Τμήματος του Δήμου και τον καλεί να αποκαταστήσει τη νομιμότητα και να άρει την “κατάφορη αδικία”...

Ειδικότερα η καταγγελία, η οποία υπογράφεται από τον πρόεδρο και τη γραμματέα του Σωματείου, Στράτο Χρυσαφίδη και Ξένια Βασιλαδιώτη, σημειώνονται τα εξής: “Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μεσσηνίας με ομόφωνη απόφασή του, καταγγέλλει τον Δήμαρχο Καλαμάτας και ζητά την αποκατάσταση της αδικίας προς τον συνάδελφο και μέλος του Σωματείου μας ΠΑΤΣΑΡΙΝΟ ΝΙΚΟΛΑΟ και συγκεκριμένα:

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας με (...) απόφασή του καθαίρεσε από Προϊστάμενο Τμήματος τον συνάδελφο Πατσαρίνο Νικόλαο, και με άλλη απόφασή του (...) τον τοποθέτησε ως απλό υπάλληλο στο Τμήμα Μελετών, Τοπογραφικών Αποτυπώσεων και Εφαρμογών της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας.

Ο ανωτέρω συνάδελφος και μέλος του Σωματείου μας είχε κριθεί προϊστάμενος Τμήματος με καθόλα νόμιμες διαδικασίες από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο ΟΤΑ Ν. Μεσσηνίας.

Η βασική αιτιολογία του Δημάρχου Καλαμάτας και η οποία αφορά το μέγεθος των αδειών που λαμβάνει ο ανωτέρω συνάδελφος δεν ευσταθεί καθώς οι ανωτέρω άδειες είναι θεσμοθετημένες από την Πολιτεία (Καλλικράτης) και σκοπό έχουν την εύρυθμη λειτουργία του Β’ βαθμού Αυτοδιοίκησης, τον οποίο θεσμό υπηρετεί ο συνάδελφος Πατσαρίνος Νικόλαος.

Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μεσσηνίας καλεί τον Δήμαρχο Καλαμάτας σύμφωνα με τα όσα νόμιμα προβλέπονται στον Δημοτικό Υπαλληλικό Κώδικα να προβεί στην ανάκληση των ανωτέρω αποφάσεων προκειμένου να αποκατασταθεί η νομιμότητα και η κατάφορη αδικία σε βάρος του μέλους του Σωματείου μας”.