Παρασκευή, 06 Ιουλίου 2018 02:49

Καταγγέλλουν ότι το Υπεραστικό ΚΤΕΛ εγκατέλειψε τη Βέργα και την Μικρή Μαντίνεια

Καταγγέλλουν ότι το Υπεραστικό ΚΤΕΛ εγκατέλειψε τη Βέργα και την Μικρή Μαντίνεια

ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΙΑΚΕΑΣ 
Αγανακτισμένος ο πρόεδρος της Μικρής Μαντίνειας, Στέλιος Λιακέας, κατήγγειλε χθες το βράδυ κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας ότι το Υπεραστικό ΚΤΕΛ έπαψε να επιβιβάζει και αποβιβάζει κόσμο από τη Βέργα και τη Μικρή Μαντίνεια. Άφησε να εννοηθεί ότι πρόκειται για τιμωρητική ενέργεια, επειδή Βέργα και Μικρή Μαντίνεια κατάφεραν να επεκταθεί στις δύο αυτές κοινότητες η αστική περιοχή ώστε να εξυπηρετείται από το αστικό λεωφορείο. Υπογράμμισε όμως ο Στέλιος Λιακέας ότι τα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να μετακινηθεί ο κόσμος που δεν διαθέτει δικό του μεταφορικό μέσο προς και από την Καλαμάτα…

Ειδικότερα ο πρόεδρος της Μικρής Μαντίνειας τόνισε ότι διακόπηκαν τα δρομολόγια χωρίς καμία ειδοποίηση από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ.

Ζήτησε δε να καθαρογραφεί εάν είναι δυνατόν και σήμερα το πρωί η γνωμοδότηση που αποφάσισε χθες το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο για τα θερινά δρομολόγια του ΚΤΕΛ. Αυτό γιατί όσο πιο γρήγορα εγκριθούν τα δρομολόγια τόσο πιο γρήγορα θα ξεκινήσει η σύνδεση της Βέργας και της Μικρής Μαντίνειας με το Αστικό ΚΤΕΛ, κάτι που επιβάλλεται να γίνει γιατί επανέλαβε ότι οι κάτοικοι της περιοχής είναι πλέον αποκομμένοι συγκοινωνιακά από την Καλαμάτα.

Σημειώνεται ότι τα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ από Φιλοξένια προς Μικρή Μαντίνεια θα είναι 16 καθημερινά ανά μία ώρα από τις εφτά το πρωί μέχρι τις δέκα το βράδυ, συν ένα ακόμη στις 6:30 το πρωί.

Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης τόνισαν ότι η καταγγελία του προέδρου της Μικρής Μαντίνειας είναι πολύ σοβαρή και επέρριψαν στη δημοτική αρχή ευθύνες ότι δεν φροντίζει για την άμεση επέκταση της αστικής συγκοινωνίας στις δύο κοινότητες ανατολικά της πόλης.

Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, απάντησε ότι δεν είναι ο Δήμος αυτός που παίρνει τις αποφάσεις και πως η μόνη του αρμοδιότητα, στην οποία και έχει ανταπεξέλθει, είναι να γνωμοδοτεί σχετικά. Σε ό,τι αφορά το Υπεραστικό ΚΤΕΛ ζήτησε να αποφεύγεται η “επιθετική ρητορική εναντίον του”, υπογραμμίζοντας ότι η προσφορά του είναι πολύ μεγάλη και πως από αυτή την εταιρία ζουν χίλιοι άνθρωποι.

Στ.Μ.