Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2018 07:20

Πολιτικές κατά το δήμαρχο διαστάσεις στην υπόθεση με το στρατόπεδο της Καλαμάτας

Πολιτικές κατά το δήμαρχο διαστάσεις στην υπόθεση με το στρατόπεδο της Καλαμάτας

ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΕΣΠΕΥΣΑΝ 
“Νομίζω ότι έχει και κάποιες πολιτικές διαστάσεις και ας μην επεκταθώ γι’ αυτό” είπε ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, αναφερόμενος στην υπόθεση με προτάσεις που υποβάλλονται για την αξιοποίηση του στρατοπέδου της Καλαμάτας, το οποίο η κυβέρνηση έχει προαναγγείλει ότι θα κλείσει. Ο δήμαρχος δεν θέλησε να γίνει πιο σαφής, δημιούργησε ωστόσο την εντύπωση ότι ενδεχομένως κάποιοι βιάζονται να κλείσει το στρατόπεδο της Καλαμάτας μπας και καταφέρουν να κρατήσουν σε λειτουργία το στρατόπεδο της δικής τους περιοχής. Επιπλέον ο δήμαρχος είπε ότι βιάζονται να κλείσει το στρατόπεδο και κάποιοι ξενοδόχοι, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: “Ο συγκεκριμένος χώρος είναι πολύτιμος από κάθε άποψη και γνωρίζω πολύ καλά ότι έτρεξαν μέχρι και ξενοδόχοι για την αξιοποίηση του”...

Πάντως ο κ. Νίκας υποστήριξε ότι “το θέμα του στρατοπέδου των νεοσυλλέκτων δεν έχει κλείσει. Πάμε σε εκλογές. Περιμένετε!”

Επίσης είπε ότι σύμφωνα με στρατιωτικούς κύκλους ο σχεδιασμός για την κατάργηση των μονάδων νεοσυλλέκτων, όπως είναι της Καλαμάτας, δεν φαίνεται και ο καλύτερος.

Ακόμη ο κ. Νίκας σχολίασε ότι “δεν θεωρώ ότι είναι καθόλου καλό η πόλη να τρέχει για το τι θα κάνουμε με το στρατόπεδο και ποιος θα συμβάλει να το πρωτοκαταργήσουμε”. Επανέλαβε δε ότι το στρατόπεδο “είναι συνυφασμένο με την ιστορία της πόλης και πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να το κρατήσουμε. Και εφόσον ακούστηκε ότι υπάρχει αναβάθμιση της 120 ΠΕΑ ας χρησιμοποιηθεί πρώτα γι’ αυτό το σκοπό”.  

Σε ό,τι αφορά τις προτάσεις του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου και του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη να αξιοποιηθούν οι χώροι του στρατοπέδου για προνοιακές δομές ο δήμαρχος τόνισε ότι “αν υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση για προνοιακή δομή ο Δήμος είναι εδώ για να διαθέσει χώρο”, όχι όμως στο στρατόπεδο.

Στ.Μ.