Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2018 08:36

Προχωράει, έστω αργά και προεκλογικά, η παραχώρηση των 49 στρεμμάτων της δυτικής παραλίας

Προχωράει, έστω αργά και προεκλογικά,  η παραχώρηση των 49 στρεμμάτων της δυτικής παραλίας

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
Έστω με πάρα πολύ αργούς ρυθμούς, έστω και προεκλογικά, προχωράει, φαίνεται, η παραχώρηση στο Δήμο Καλαμάτας, της χρήσης των 49 στρεμμάτων του Δημοσίου, στη Δυτική Παραλία μετά το Νέδοντα. Είναι θέμα το οποίο είχε τεθεί από το δήμαρχο, Παναγιώτη Νίκα, στον πρωθυπουργο, Αλέξη Τσίπρα, κατά την επίσκεψή του στην Καλαμάτα πριν από τα Χριστούγεννα του 2016…

Σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών, τα συγκεκριμένα 49 στρέμματα μπορούν να εξαιρεθούν από τα ακίνητα του Δημοσίου που παραχωρούνται προς αξιοποίηση στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ Α.Ε.), διότι εξυπηρετούν δημοτικούς σκοπούς, είναι δηλαδή χαρακτηρισμένοι στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο ως χώροι αθλητισμού, εκπαίδευσης και πρασίνου. Καλείται λοιπόν η αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Οικονομικών να προχωρήσει τη διαδικασία για την παραχώρηση της χρήσης των 49 στρεμμάτων στο Δήμο Καλαμάτας.

Από το Δήμο ανακοινώθηκαν σχετικά τα εξής: “Φαίνεται πως ύστερα από 10 χρόνια αγώνων, τα 49 στρέμματα της Δυτικής Παραλίας παραχωρούνται στο Δήμο Καλαμάτας κατά χρήση, για να χρησιμοποιηθούν για αθλητικούς και ψυχαγωγικούς σκοπούς. Γι' αυτήν την πολύ σημαντική εξέλιξη, που αφορά στην ποιότητα ζωής των Καλαματιανών και των επισκεπτών, παρατίθεται σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών που έφθασε στο Δήμο Καλαμάτας ΕΔΩ”.