Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2018 20:30

Σκουρλέτης-κυβερνητικοί στην Καλαμάτα έκρουσαν καμπανάκι για φαινόμενα εκφασισμού της κοινωνίας

Σκουρλέτης-κυβερνητικοί στην Καλαμάτα έκρουσαν καμπανάκι για φαινόμενα εκφασισμού της κοινωνίας

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑ 
Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, η βουλευτής Γιώτα Κοζομπόλη και ο βουλευτής Πέτρος Κωνσταντινέας, που την Κυριακή ξυλοκοπήθηκε από ακροδεξιούς, έδωσαν το απόγευμα συνέντευξη Τύπου στην Καλαμάτα και έκρουσαν το καμπανάκι για τα φαινόμενα εκφασισμού της ελληνικής κοινωνίας, τονίζοντας ότι η επίθεση στον Πέτρο Κωνσταντινέα δεν αποτελεί ένα μεμονωμένο γεγονός αλλά τη συνέχεια ανάλογων περιστατικών, όπως την πρόσφατη επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη ή την προ ημερών επίθεση σε φοιτητή μέλος του ΣΥΡΙΖΑ στην επέτειο των πέντε χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα…

Ο Πάνος Σκουρλέτης ζήτησε τη συγκρότηση “ενός μετώπου κατά της φασιστικής βίας και υπεράσπισης των κανόνων της δημοκρατικής αντιπαράθεσης και του δημοκρατικού διαλόγου. Στο μέτωπο να πάρουν μέρος όλοι. Δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια σε φαινόμενα που πυκνώνουν γιατί αύριο θα είναι αργά”.

Πρόσθεσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ότι η επίθεση στον Πέτρο Κωνσταντινέα “αποτελεί ένα σήμα κινδύνου για το που πορευόμαστε, το οποίο μας βάζει εκ των πραγμάτων μπροστά σε κάποια καθήκοντα, όχι μόνο εμάς σαν κυβέρνηση και σαν ΣΥΡΙΖΑ αλλά όλο το φάσμα του δημοκρατικού τόξου. Έχουμε πολλές και μεγάλες διαφορές για το παρόν και το αύριο του τόπου και με τη Νέα Δημοκρατία και με το Κίνημα Αλλαγής οφείλουμε όμως να υψώσουμε ένα κοινό τείχος απέναντι σε τέτοιους είδους πρακτικές”.

Στη συνέχεια ο Πάνος Σκουρλέτης υποστήριξε ότι η Νέα Δημοκρατία, με τη ρητορική της και χωρίζοντας τους Έλληνες σε πατριώτες και σε προδότες, ιδιαίτερα για το θέμα του Μακεδονικού, θρέφει το δέντρο της μισαλλοδοξίας, του διχασμού, του εμφυλιοπολεμικού κλίματος. Τόνισε ότι “πρέπει ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του. Δεν υπάρχουν περισσότερο και λιγότερο πρατριώτες σήμερα, αυτό πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε”.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, πρόσθεσε ότι “τέτοιου τύπου περιστατικά, φασιστικής ακροδεξιάς βίας, δεν αφορούν μόνο το δικό μας χώρο, το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το σύνολο των δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου. Όλοι μας θα πρέπει να σκεφτόμαστε πάρα πολύ σοβαρά τον τρόπο με τον οποίο σε λεκτικό επίπεδο ασκούμε πολιτική σε αυτή τη χώρα. Γιατί δυστυχώς το τελευταίο διάστημα και με αφορμή κυρίως τη Συμφωνία των Πρεσπών βλέπουμε να εκφωνούνται λόγοι, ρητορικά σχήματα τα οποία δυστυχώς προσπαθούν να σπείρουν το διχασμό στον ελληνικό λαό και μάλιστα με φράσεις που πολλές φορές παραπέμπτου σε προηγούμενες περιόδους της ελληνικής ιστορίας, δύσκολες και μαύρες”.

Ακόμη ο κ. Χαρίτσης σημείωσε ότι η πολύ γρήγορη και αποτελεσματική διαλεύκανση της υπόθεσης της επίθεσης στον κ. Κωνσταντινέα από την Ελληνική Αστυνομία στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα προς όλους ότι τέτοιου τύπου φασιστικές ενέργειες δεν μπορούν και δεν θα μείνουν αναπάντητες από το κράτος”.

Τέλος υπογράμμισε ότι σαν κυβέρνηση και σαν ΣΥΡΙΖΑ “θα κάνουμε το παν για να υψώσουμε ισχυρό ανάχωμα στην άνοδο του φασισμού στην Ελλάδα και την Ευρώπη”.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, σημείωσε ότι σημείωσε ότι η πάντα η αριστερά ήταν στο στόχαστρο των επιθέσεων της ακροδεξιάς, ωστόσο, τόνισε, αυτή τη φορά η αριστερά κυβερνάει και αυτό σημαίνει ότι έχει πια την υποχρέωση να εφαρμόσει συγκεκριμένες πολιτικές και να βρει τις απαντήσεις ώστε να εξαλειφθούν οι προϋποθέσεις που γεννούν το φασισμό και τη φασιστική βία.

Η βουλευτής, Γιώτα Κοζομπόλη, επίσης σημείωσε ότι έχει ευθύνη κάθε δημοκρατικός πολίτης της χώρας να αγρυπνά, να μην ανέχεται τα μισαλλόδοξα κηρύγματα, να μη συνηθίσει τη μορφή του τέρατος, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο βουλευτής Πέτρος Κωνσταντινέας σημείωσε μεταξύ άλλων ότι πατριώτης δεν είναι όποιος εκφράζεται με μπουνιές και κλωτσιές, δεν είναι όποιος λειτουργεί με βάση τους νόμους της ζουγκλας αλλά όποιος δέχεται και υπερασπίζεται το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου και της άποψης και σέβεται την διαφορετική γνώμη, γιατί, όπως τόνισε, έτσι μπορεί να πάει η κοινωνία μπροστά.

Στ.Μ.