Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2018 09:34

Φυσάει δυνατά, κόπηκε το ρεύμα στην Καλαμάτα αλλά οι ζημιές δεν είναι μεγάλες

Φυσάει δυνατά, κόπηκε το ρεύμα στην Καλαμάτα αλλά οι ζημιές δεν είναι μεγάλες

ΕΣΠΑΣΑΝ ΔΕΝΤΡΑ, ΠΑΡΑΣΥΡΘΗΚΑΝ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ 
Το σοβαρό, μέχρι τώρα, πρόβλημα που έχει δημιουργήσει στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας ο δυνατός άνεμος που φυσάει από χθες, είναι η διακοπή της ηλεκτροδότησης σε τμήμα της πόλης τις πρώτες πρωινές ώρες, εξαιτίας δέντρου που έσπασε και έπεσε πάνω στη γραμμή. Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε στο κέντρο της πόλης στις 3:15 το πρωί, όμως συνεχίζει να είναι χωρίς ρεύμα περιοχή από το Ασπρόχωμα μέχρι την Αγία Τριάδα περίπου, η οποία, σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, θα ηλεκτροδοτηθεί και πάλι περίπου στις 9:30 το πρωί. Κατά τα άλλα, ιδιαίτερες ζημιές δεν υπάρχουν, πέρα από δέντρα που έχουν σπάσει, τέντες που έχουν σκιστεί και κλαδιά, φύλλα, χαρτόκουτα που έχουν διασκορπιστεί παντού…

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο για την αντιμετώπιση τέτοιων προβλημάτων, Γιάννη Αδαμόπουλο, τόνισε ότι μεγάλες ζημιές δεν υπάρχουν και πως συνεργεία του Δήμου από νωρίς το πρωί προσπαθούν να απομακρύνουν τα αντικείμενα που έχει παρασύρει ο άνεμος.

Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας μας είπαν ότι δεν κλήθηκαν οι πυροσβέστες να αντιμετωπίσουν πολλά και ιδιαίτερα περιστατικά, παρά μόνο να κόψουν λίγα δέντρα που είχαν σπάσει και να άρουν την επικινδυνότητα από μια τέντα που είχε σπάσει σε μπαλκόνι πολυκατοικίας και οι δοκοί της κρέμονταν επικίνδυνα.

Στην κεντρική πλατεία ο άνεμος έσπασε δύο μεγάλους κλάδους του κορμού του μεγάλου φίκου στη βορειοανατολική άκρη. Σε καταστήματα ο αέρας παρέσυρε τραπεζοκαθίσματα και καλαθάκια απορριμμάτων του Δήμου. Στο ύψος του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου έχουν διασκορπιστεί ξερά μέλη των δύο ψηλών φοινικοειδών, τα οποία έπεσαν στην Αριστομένους δυσχαιρένοντας την κυκλοφορία, ενώ έχουν πέσει αρκετά κυπαρισσάκια στο πλαι του ποδηλατόδρομου από τα δικαστήρια μέχρι τη Μακεδονίας.

Στ.Μ.