Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2018 19:59

Ο Νίκας πάει να χτυπήσει τον Τατούλη με μισόλογα…

Ο Νίκας πάει να χτυπήσει τον Τατούλη με μισόλογα…

“ΘΑ ΕΛΕΓΧΘΕΙ”... 
Με μισόλογα επιχειρεί να χτυπήσει τον περιφερειάρχη, Πέτρο Τατούλη, ο αντίπαλός του στις περιφερειακές εκλογές, δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας. Πάει να δημιουργήσει υπόνοιες ότι ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κατευθύνει το ΕΣΠΑ όπως θέλει ο ίδιος χωρίς όμως να το πει και ευθέως. “Πρέπει να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο και η χρηματοδότηση των έργων (που μπαίνουν στο ΕΣΠΑ) με συνυπολογισμό διαφόρων δεδομένων μεταξύ των οποίων και το κόστος-όφελος πρέπει να γίνεται από συλλογικά όργανα και όχι από μονοπρόσωπα όργανα. Αυτό ήταν ένα πολύ μεγάλο λάθος του Καλλικράτη. Προφανώς η Περιφέρεια έχει λόγο και θα ελεγχθεί για τα έργα τα οποία εντάσσει, για το κόστος-όφελος αυτών των έργων, κάτι το οποίο πρέπει να συνυπολογίζεται και για την απορρόφηση των ευρωπαϊκών χρημάτων”, δήλωσε το μεσημέρι, σε συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος και υποψήφιος περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας…

Ο δήμαρχος, πάντα με μισόλογα, υπαινίχθηκε επίσης ότι ο περιφερειάρχης καθυστέρησε να προκηρύξει έργα του Δήμου Καλαμάτας που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης. Είπε χαρακτηριστικά: “Σήμερα μίλησα με τον κ. Καχριμάνη από την Ήπειρο, με τον κ. Κατσιφάρα από τη Δυτική Ελλάδα, με τον κ. Μπακογιάννη από τη Λαμία, με τον κ. Τζιτζικώστα από τη Θεσσαλονίκη, με την κ. Δούρου από την Αθήνα (για το) πώς πάει το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης. Είναι πολύ πιο μπροστά από εμάς. Ας πούμε, στο Αγρίνιο είναι τρία έργα σε εξέλιξη, στα Γιάννενα είναι έργα σε εξέλιξη, όπως για παράδειγμα η οδός Νιάρχου. Είμαι πολύ καλά ενημερωμένος σε αυτά τα θέματα”.

Ο κ. Νίκας σημείωσε επίσης ότι τα έργα που χθες ανακοινώθηκε ότι μπορεί να προχωρήσει ο Δήμος και τα οποία εντάσσονται στο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης “δεν τα χαρίζει κανένας στην Καλαμάτα, δηλαδή δεν τα χαρίζει η Περιφέρεια στην Καλαμάτα, διότι μέσα στους όρους του προγράμματος είναι να επιλεγεί οπωσδήποτε η μεγαλύτερη πόλη. Και η μεγαλύτερη πόλη της Πελοποννήσου είναι η Καλαμάτα. Προσυπογράφεται το έργο ασφαλώς, προτείνεται από τη Διαχειριστική Αρχή, προσυπογράφεται από τον περιφερειάρχη αλλά αυτά είναι έργα του Δήμου, δεν είναι έργα της Περιφέρειας, να το ξεκαθαρίσουμε”.

Πάντως ο δήμαρχος Καλαμάτας, που ζητάει η διαχείριση του ΕΣΠΑ να γίνεται από συλλογικό όργανο, στα 12 χρόνια της θητείας του στο Δήμο Καλαμάτας δέχεται μονίμως την έντονη κριτική της αντιπολίτευσης ότι πότε δεν επέτρεψε να λειτουργήσουν οι συλλογικές διαδικασίες για την ιεράρχηση των έργων αλλά επέλεγε μόνος του τι θα προχωρήσει και τι όχι.

Στ.Μ.