Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2018 20:33

Ούτε λέξη υπέρ του διαδόχου του Θανάση Βασιλόπουλου ο Παναγιώτης Νίκας...

Ούτε λέξη υπέρ του διαδόχου του Θανάση Βασιλόπουλου ο Παναγιώτης Νίκας...

“ΔΕΝ ΕΛΗΞΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ” 
Ούτε μια φορά δεν αναφέρθηκε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, στο όνομα του αντιδήμαρχου Θανάση Βασιλόπουλου, ο οποίος εκλέχτηκε ως διάδοχός του στη δημοτική παράταξη, όταν το μεσημέρι κλήθηκε να σχολιάσει τη διαδικασία και το αποτέλεσμα που έφερε τον αντιδήμαρχό του στη θέση του υποψήφιου δημάρχου. Μάλιστα ο δήμαρχος Καλαμάτας αναφερόμενος στο αποτέλεσμα της διαδικασίας είπε ότι “βεβαίως δεν έληξαν εκεί τα πράγματα. Είναι μια δύσκολη πορεία από εδώ και πέρα , στην πράξη θα δοκιμαστεί το συγκεκριμένο αποτέλεσμα”...

Ο κ. Νίκας ανέφερε ότι όσο θα είναι δήμαρχος, δηλαδή μέχρι το τέλος Αυγούστου 2019, εγγυάται ότι η πορεία του Δήμου θα είναι συντεταγμένη. Από εκεί και πέρα, συνέχισε, “ελπίζω και εύχομαι αυτή η δουλειά η οποία έχει γίνει τα τελευταία 12 χρόνια στην πόλη να συνεχιστεί και να υπάρξει η ενότητα και η συντεταγμένη πορεία της δημοτικής ομάδας και της “Πρωτοβουλίας” που όλα αυτά τα χρόνια έδωσε τον καλύτερο εαυτό της. Εύχομαι, ελπίζω, για να μην εκφράσω βεβαιότητα, γιατί από τα στοιχεία που έχω φαίνεται ότι θα πάνε καλά τα πράγματα”.

Κατά τα άλλα ο δήμαρχος εκτίμησε ότι τελικά δεν είναι οι υποψήφιοι δήμαρχοι τόσοι πολλοί όσοι δηλώνουν τώρα ότι θα είναι. Μάλιστα είπε ότι μπορεί να προηγηθούν των δημοτικών εκλογών οι βουλευτικές και να αλλάξει το εκλογικό σύστημα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως έχει εξαγγείλει ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Επανέλαβε ο κ. Νίκας ότι η απλή αναλογική είναι “διαλυτικό σύστημα, το οποίο ψηφίστηκε ακριβώς για να διαλύει την αυτοδιοίκηση και να δίνει τη δυνατότητα παιχνιδιών, να εκτρέφει φιλοδοξίες όπως καταλαβαίνετε προς πολλούς και διαφόρους”.

Τέλος εξέφρασε τη στενοχώρια του (!) επειδή είναι πολλοί αυτοί που φιλοδοξούν να γίνουν δήμαρχοι: “Εγώ στενοχωριέμαι γιατί όλες αυτές οι φιλοδοξίες που γράφετε, υπαρκτές ή ανύπαρκτες, τελικώς σκεπάζουν τα προβλήματα του τόπου. Δεν ενδιαφέρεται ο λαός γι’ αυτά. Λες και αν είναι ο ένας ή ο άλλος δήμαρχος θα αλλάξει πάρα πολύ η κατάσταση στον τόπο”.

Στ.Μ.