Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019 20:25

“Οι δούλες” φέρνουν στο κοινό της Καλαμάτας ένα μεγάλο θεατρικό κείμενο

Καλλιρρόη Βελέντζα, Ελένη Ευταξοπούλου, Κωνσταντίνα Κολόκα Καλλιρρόη Βελέντζα, Ελένη Ευταξοπούλου, Κωνσταντίνα Κολόκα

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ 
Ανοίγει το Σάββατο, 12 Γενάρη 2019, η αυλαία στο Θέατρο Νηπιαγωγείο, στην οδό Λεΐκων, για την νέα παραγωγή της ομάδας Re-Act, το έργο “Οι δούλες” του Ζαν Ζενέ, σε σκηνοθεσία Καλλιρρόης Βελέντζα. Η επίσημη πρεμιέρα θα γίνει την Κυριακή και μετά την παράσταση θα κοπεί και η πίτα του Θεάτρου Νηπιαγωγείο. Οι συντελέστριες της παράστασης μίλησαν για το έργο με μεγάλο σεβασμό και υπογραμμίζοντας ότι αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα του εγχειρήματος που ανέλαβαν, προσθέτοντας όμως ότι είναι σημαντικό κάποια από τα μεγάλα έργα του θεατρικού ρεπερτορίου, όπως “Οι δούλες”, “να ακούγονται, να μεταδίδονται στο κοινό”...

Οι παραστάσεις θα γίνονται κάθε Σαββατοκύριακο μέχρι τις 27 Γενάρη, θα ξεκινούν στις 9:30 το βράδυ, ενώ ούτε σε αυτή την παραγωγή θα υπάρχει εισιτήριο αλλά το κοινό θα συνεισφέρει ελεύθερα μετά το τέλος του έργου.

Η σκηνοθέτης και ηθοποιός της παράστασης, Καλλιρρόη Βελέντζα, αφού διευκρίνισε ότι ένα θέμα υγείας είναι ο λόγος που η έναρξη των παραστάσεων αναβλήθηκε για λίγες ημέρες, τόνισε ότι με τις συνεργάτριές της ξεκίνησαν την προετοιμασία για το συγκεκριμένο έργο εδώ και πολύ καιρό. Είπε ότι “Οι δούλες” είναι ένα έργο πολύ δύσκολο, πολύ σύνθετο, έργο ρεπερτορίου, το οποίο όμως αποφάσισαν να το ανεβάσουν “με χαρά, με τιμή, με φόβο, με πάθος, με σεβασμό και αγάπη. Ελπίζουμε ότι θα το υπηρετήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα”.

Παίζει ακόμη στο έργο η Ελένη Ευταξοπούλου, που επίσης τόνισε ότι οι συντελέστριες στάθηκαν μπήκαν σε αυτή τη θεατρική δοκιμασία με χαρά, φόβο και πάθος και επισήμανε ότι οι “Οι δούλες”αναφέρονται σε μια αληθινή ιστορία η οποία εκτυλίχθηκε σε περιοχή της Γαλλίας  από τις αδελφές Παπέν, εναντίον της κυρίας τους και της κόρης της. Πρόκειται, συνέχισε για ένα έγκλημα με ψυχολογικά αίτια όμως ο συγγραφέας δίνει βαρύτητα στα κοινωνικά κίνητρα.

Και η Κωνσταντίνα Κολόκα, ηθοποιός στο έργο, τόνισε ότι η μελέτη και η προετοιμασία της παράστασης έγινε με κάθε σεβασμό και με πάρα πολύ αγάπη.

Στ.Μ.