Πέμπτη, 07 Φεβρουαρίου 2019 17:53

Απόφαση Αλέξη Χαρίτση για 400.000 ευρώ στο Δήμο Καλαμάτας για τις καταστροφές από τις νεροποντές

Απόφαση Αλέξη Χαρίτση για 400.000 ευρώ στο Δήμο Καλαμάτας για τις καταστροφές από τις νεροποντές

ΜΕΤΑ ΤΑ 6.000.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΑΫΓΕΤΟ-ΑΛΑΓΟΝΙΑ 
Με ποσό 400.000 ευρώ θα χρηματοδοτηθεί ο Δήμος Καλαμάτας με σκοπό την αποκατάσταση καταστροφών που έχουν προκληθεί από τις νεροποντές των τελευταίων εβδομάδων, ύστερα από απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση. Σημειώνεται πριν λίγους μήνες ο Αλέξης Χαρίτσης, ως αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, ενέκρινε χρηματοδότηση 3.000.000 ευρώ στο Δήμο Καλαμάτας και άλλων 3.000.000 ευρώ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, για έργα στο οδικό δίκτυο του ορεινού όγκου του Ταϋγέτου και των χωριών της Αλαγονίας….

Ειδικότερα, το «πράσινο φως» για τη χρηματοδότηση του Δήμου Καλαμάτας με το ποσό των 400.000 ευρώ έχει ανάψει από τον Υπουργό Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, για την αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν πρόσφατα την περιοχή.

Επίσης ήδη από τον  Απρίλιο του 2018 είχε εγκριθεί εγκαίρως από το Υπουργείο Οικονομίας, χρηματοδότηση τριών εκατομμυρίων ευρώ για τον Δήμο Καλαμάτας, προκειμένου να αποκατασταθεί το εσωτερικό δίκτυο των ορεινών χωριών του Δήμου, που είχε υποστεί σημαντικές ζημιές από τη θεομηνία του Σεπτεμβρίου του 2016.

Άλλα μία χρηματοδότηση ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ είχε εγκριθεί στις αρχές Αυγούστου του 2018 για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, προκειμένου να γίνουν έργα στα επικίνδυνα σημεία της Ε.Ο. Καλαμάτας-Σπάρτης. Τα έργα αφορούν την κατασκευή τάφρων και τοίχων αντιστήριξης, την αντιμετώπιση καθιζήσεων και κατακρημνίσεων βράχων, ασφαλτοστρώσεις, σήμανση, τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας, ηλεκτροφωτισμό και κατασκευή νέων κόμβων.