Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2019 02:55

Τσικνίσματα, κεράσματα και γλέντι με το Δήμο Καλαμάτας

Χρυσή Λιάππα, Αναστασία Ζήση, Χριστίνα Σκυριανού Χρυσή Λιάππα, Αναστασία Ζήση, Χριστίνα Σκυριανού

ΝΤΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ3

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 
Στις δέκα το πρωί θα ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις του Δήμου Καλαμάτας για την Τσικνοπέμπτη σήμερα, με κεράσματα στην Κεντρική Αγορά, ενώ στις δύο μετά το μεσημέρι, στην πλατεία των Αγίων Αποστόλων, στο Ιστορικό Κέντρο, θα πραγματοποιηθεί λαϊκό γλέντι με την κομπανία του Μορφωτικού Συλλόγου Μεσσηνίας. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την τσικνοπέμπτη αλλά και των αποκριάτικων εκδηλώσεων του Σαββατοκύριακου παρουσίασαν η δημοτική σύμβουλος Χρυσή Λιάππα, η πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Αναστασία Ζήση και η αρχηγός των Αστεριών του Σώματος Ελληνίδων Οδηγών Καλαμάτας Χριστίνα Σκυριανού…

Η κ. Λιάππα σημείωσε ότι σήμερα, Τσικνοπέμπτη, θα πραγματοποιηθεί στο Πήδημα των Αρφαρών, στις εφτά το βράδυ, αποκριάτικο γλέντι και το παραδοσιακό λιώσιμο του παστού.

Ανακοίνωσε επίσης ότι αποκριάτικες παραδοσιακές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 2 Μάρτη στα Λαίικα στις έξι το απόγευμα, στο Σταματινού Αρφαρών στις οχτώ το βράδυ, στο Ασπρόχωμα στις πέντε το απόγευμα, στην Πολιανή στις έξι το απόγευμα και στη Βελανιδιά των Αρφαρών στις εφτά το βράδυ.

Την Κυριακή 3 Μάρτη ανάλογες εκδηλώσεις θα γίνουν στη μία μετά το μεσημέρι στο Καρβέλι, στις 10:30 το πρωί στο Ασπρόχωμα, στις εφτά το βράδυ στο Πλατύ, στις εφτά το βράδυ στην Άμφεια και επίσης στις εφτά το βράδυ στον Ανεμόμυλο.

Η πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου κ. Ζήση ανέφερε ότι ο σύλλογος που εκπροσωπεί θα συμμετέχει με την κομπανία του στο γλέντι για την Τσικνοπέμπτη που θα γίνει το μεσημέρι στους Αγίους Αποστόλους.

Η κ. Σκυριανού από το Σώμα Ελληνίδων Οδηγών σημείωσε ότι την Κυριακή το πρωί στην Κεντρική Πλατεία θα γίνει το παραδοσιακό γαϊτανάκι και κάλεσε τον κόσμο στις 11:30 να βρίσκεται στην αρχή της Αριστομένους ώστε να μεταβούν όλοι μαζί στην πλατεία για να χορέψουν, να τηρήσουν το έθιμο και να διασκεδάσουν.

Στ.Μ.