Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2019 22:21

Παραιτήσεις ζητάει ο Μάκαρης από Φαββατά, Σταματόπουλο, Γεωργακίλα

Από παλιά συνέντευξη Τύπου Δημήτρης Φαββατάς, Μανώλης Μάκαρης, Στάθης Σταματόπουλος Από παλιά συνέντευξη Τύπου Δημήτρης Φαββατάς, Μανώλης Μάκαρης, Στάθης Σταματόπουλος

ΝΤΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ3

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ 
Να παραιτηθούν από δημοτικοί σύμβουλοι εάν πρόκειται να στηρίξουν άλλους συνδυασμούς, καλεί τους Δημήτρη Φαββατά, Στάθη Σταματόπουλο και Κώστα Γεωργακίλα, η παράταξη από την οποία ανεξαρτητοποιήθηκαν, κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, “Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες”, με επικεφαλής των Μανώλη Μάκαρη. Ακόμη όμως και αν δεν στηρίξουν άλλους συνδυασμούς οι τρεις ανεξάρτητοι πλέον δημοτικοί σύμβουλοι οφείλουν να παραιτηθούν από τις επιτροπές και τα όργανα στα οποία συμμετείχαν ως εκπρόσωποι του Ανοιχτού Δήμου, τονίζει η παράταξη σε ανακοίνωσή της δύο μέρες μετά τις ανεξαρτητοποιήσεις…

Οι δύο από τους τρεις ανεξάρτητους πια δημοτικούς συμβούλους φέρονται ότι έχουν συμφωνήσει να ενταχθούν σε άλλα ψηφοδέλτια, ενώ ο τρίτος θα αποσυρθεί αλλά θα θέσει υποψηφιότητα ο γιος του.

Η ανακοίνωση που έβγαλε η παράταξη του Μανώλη Μάκαρη έχει ως εξής: “Η παράταξη Ανοιχτός Δήμος Ενεργοί Πολίτες, αναφορικά με την ανεξαρτητοποίηση τριών εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων της, όπως δηλώθηκε στο δημοτικό συμβούλιο της 27/2/2019 επισημαίνει τα εξής:

Η επιλογή της συγκεκριμένης χρονικής στιγμής, τρεις μόλις μήνες πριν τις εκλογές, για την ανεξαρτητοποίηση των τριών συμβούλων της δημοτικής παράταξης Ανοιχτός Δήμος Ενεργοί Πολίτες προκαλεί πολλά ερωτηματικά, καθώς ουδέποτε εκφράστηκε πολιτική διαφωνία, είτε στην αρχική ανακοίνωσή τους, τον Σεπτέμβρη του 2018, είτε στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου όλο αυτό το διάστημα . Κατόπιν των ανωτέρω, οφείλουν να παραιτηθούν από όλες τις επιτροπές στις οποίες είναι μέλη (οικονομική, ποιότητας ζωής, ΔΕΥΑΚ, ΦΑΡΙΣ σχολικές επιτροπές, δημοτική αγορά, αθλητικό φορέα, Διοκλή) σύμφωνα με το άρθρο 74 παρ. 8 του ν. 3852/2010. Ο «Ανοιχτός Δήμος Ενεργοί Πολίτες» θα φροντίσει ώστε να οριστούν οι αντικαταστάτες τους σε όσες επιτροπές συμμετείχαν. Αν επίσης σκέφτονται να στηρίξουν άλλους συνδυασμούς, οφείλουν να παραιτηθούν πάραυτα από τη θέση των δημοτικών συμβούλων όπως άλλωστε έπρεπε να είχαν κάνει από τότε που είχαν αντιληφθεί την πολιτική διαφωνία που επικαλούνται. Η παράταξή μας και η δημοτική ομάδα των αιρετών της δεν πρόκειται να μπει σε άγονες αντιπαραθέσεις με όποιον συμπορεύτηκε, και διατίθεται να συνεργαστεί, το λίγο διάστημα ως τις εκλογές, και με όποιον ανεξαρτητοποιήθηκε, με την προϋπόθεση ότι δεν θα στηρίξει άλλον συνδυασμό εκτός από εκείνον με τον οποίο εκλέχτηκε”.