Τρίτη, 12 Μαρτίου 2019 15:43

Μήνυση από Σωτήρη Τσώνη για απειλή κατά της ζωής του και δυσφήμιση

Παναγιώτης Λύρας, Σωτήρης Τσώνης Παναγιώτης Λύρας, Σωτήρης Τσώνης

ΣΤΟΝ “ΝΟΣΤΑΛΓΟ ΤΟΥ ΜΕΛΙΓΑΛΑ” 
Μήνυση για απειλή κατά της ζωής του και για δυσφήμιση καταθέτει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, Σωτήρης Τσώνης, μετά από ένα σχόλιο εναντίον του, από άγνωστο προς το παρόν αποστολέα, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. “Την  επόμενη φορά θα σε χώσουμε στην Πηγάδα μέσα όπως κάναμε στον παππού σου τον γερμανοτσολιά φασίστα Τσώνη”, γράφει το σχόλιο που υπογράφει ο “φανατικός νοσταλγός του μελιγαλά”, κάτω από το βίντεο με τις δηλώσεις του Σωτήρη Τσώνη για την αφισοκόλληση της πρόσοψης του Εργατικού Κέντρου, στο κανάλι του σάιτ “Messinialive” στο YouTube…

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι ο Σωτήρης Τσώνης χαρακτήρισε το συγκεκριμένο συμβάν “πάρα πολύ λυπηρό”, “απαράδεκτο” και “πρωτοφανές στα συνδικαλιστικά χρονικά” της περιοχής μας. “Κατάπτυστο” το χαρακτήρισε ο οργανωτικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου, Παναγιώτης Λύρας, που στάθηκε δίπλα στον Σωτήρη Τσώνη κατά τη συνέντευξη Τύπου.

Είπε ο κ. Τσώνης ότι ανέθεσε στους δικηγόρους του να καταθέσουν μήνυση και να απευθυνθούν στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ώστε να βρεθεί ο αποστολέας αυτού του μηνύματος, “να ξετρυπωθεί αυτός ο οποίος με δειλία και ανώνυμα έκανε αυτά τα σχόλια ” είπε χαρακτηριστικά “για να υποστεί τις συνέπειες του νόμου”.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου ανέφερε ότι το συγκεκριμένο σχόλιο αποτελεί απειλή κατά της ζωής του και δυσφήμιση τόσο για τον ίδιο όσο και για τον παππού του, ο οποίος, υπογράμμισε ο Σωτήρης Τσώνης, δεν είχε καμία σχέση με το φασισμό και τους γερμανοτσολιάδες.

“Θα κινηθώ με όλα τα νόμιμα μέσα γιατί καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται” είπε επίσης ο Σωτήρης Τσώνης, υπογραμμίζοντας ότι ποτέ δεν έθιξε, δεν πρόσβαλε, δεν συκοφάντησε κανέναν.

Ο οργανωτικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, Παναγιώτης Λύρας, από την πλευρά του τόνισε ότι “σε αυτές τις κρίσιμες ώρες και συνάμα ιστορικές για τον τόπο μας, λίγο πριν από την έναρξη του συνεδρίου της ΓΣΕΕ στην πατρίδα μας, συνέβη κάτι το οποίο είναι πραγματικά αποτρόπαιο και το αποδοκιμάζουμε πλήρως . Πάνω από οποιαδήποτε αντιπαράθεση και πάνω από οποιαδήποτε ιδεολογική διαφοροποίηση έχει ο καθένας στη ζωή του, πάνω από την πολιτική υπάρχει η ηθική. Το γεγονός αυτό είναι κατάπτυστο”.

Στ.Μ.