Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2019 15:07

Γιαννόπουλος, Θεοφιλόπουλος, Μπάμπαλης, Νικητάκη, Μπεχράκης υποψήφιοι με τον Μάκαρη

Γιάννης Θεοφιλόπουλος, Δημήτρης Σερεμέτης, Λένα Νικητάκη, Γιώργος Γιαννόπουλος, Μανώλης Μάκαρης, Χαράλαμπος Μπάμπαλης, Σταμάτης Μπεχράκης Γιάννης Θεοφιλόπουλος, Δημήτρης Σερεμέτης, Λένα Νικητάκη, Γιώργος Γιαννόπουλος, Μανώλης Μάκαρης, Χαράλαμπος Μπάμπαλης, Σταμάτης Μπεχράκης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ 
Τον Γιώργο Γιαννόπουλο, τον Γιάννη Θεοφιλόπουλο, τον Χαράλαμπο Μπάμπαλη, τη Λένα Νικητάκη και τον Σταμάτη Μπεχράκη παρουσίασε σήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας, επικεφαλής του συνδυασμού “Ανοιχτός Δήμος Ενεργοί Πολίτες”, Μανώλης Μάκαρης. Είναι οι νέοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού του, εκ των οποίων ο Γιάννης Θεοφιλόπουλος και ο Σταμάτης Μπεχράκης είναι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ ο Γιώργος Γιαννόπουλος είναι παλιό μέλος και στέλεχος της αυτοδιοικητικής κίνησης από την οποία προέρχεται ο “Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες”. Κατά την παρουσίαση μίλησε και το μέλος του συνδυασμού, Δημήτρης Σερεμέτης, που με ευθύ τρόπο κατήγγειλε το ρατσισμό και το φασισμό και υπογράμμισε ότι η μεγαλύτερη ασχήμια της πόλης βρίσκεται στην κεντρική πλατεία, εκεί όπου είναι τα γραφεία της Χρυσής Αυγής...

Ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας, Μανώλης Μάκαρης, σε μια σύντομη ανακοίνωση πριν από την παρουσίαση των υποψήφιων συμβούλων, ανήγγειλε ότι ο συνδυασμός του στις 3 Απρίλη θα παρουσιάσει το πρόγραμμά του για τη διαχείριση των απορριμμάτων, για τις σύγχρονες μεθόδους διοίκησης του Δήμου και την παροχή σύγχρονων υπηρεσιών στους δημότες. Στις 7 Απρίλη, συνέχισε ο Μανώλης Μάκαρης, ο συνδυασμός του θα συμμετέχει στην εθελοντική καμπάνια Let’s Do It Greece, η οποία είναι υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας και στο πλαίσιο αυτής της καμπάνιας ο συνδυασμός θα αναλάβει τον καθαρισμό του πάρκου του Νέδοντα. Ο Μανώλης Μάκαρης επίσης ανακοίνωσε ότι στις 10 Απρίλη θα γίνει η παρουσίαση του προγράμματος για την κοινωνική πολιτική και για την πολιτική προστασία, ενώ στις 15 Απρίλη θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα για τον αθλητισμό.

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Γιαννόπουλος, πολιτικός μηχανικός ελεύθερος επαγγελματίας, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι ο “Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες” είναι πλέον μια ώριμη αυτοδιοικητική παράταξη, αυτόνομη, με εσωτερικές συλλογικές διαδικασίες, ενώ για το πρόγραμμα του συνδυασμού σημείωσε ότι είναι το επικαιροποιημένο πρόγραμμα του 2014, γιατί, εξήγησε, στα πέντε χρόνια που πέρασαν από το προηγούμενο πρόγραμμα δεν έχουν αλλάξει πολλά πράγματα στο Δήμο Καλαμάτας, πέρα από τον Κλεισθένη και την ιεράρχηση ψηλότερα των θεμάτων πολιτικής προστασίας.

Ο Γιάννης Θεοφιλόπουλος, χημικός, δημοτικός σύμβουλος, επίσης τόνισε ότι η παράταξη είναι πλέον ώριμη και μπορεί να συμβάλει στη διοίκηση του Δήμου Καλαμάτας με μεγάλη αποτελεσματικότητα.

Ο Χαράλαμπος Μπάμπαλης, διακεκριμένος αθλητής και καθηγητής φυσικής αγωγής, ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλους, και στους υπόλοιπους συνδυασμούς, γιατί, όπως τόνισε, αυτό θα αποβεί σε καλό για το Δήμο Καλαμάτας.

Η Λένα Νικητάκη, φιλόλογος στο 3ο Λύκειο Καλαμάτας, μίλησε επαινετικά για την αυτοδιοικητική παρουσία αλλά και την προσωπικότητα του Μανώλη Μάκαρη, ενώ αναφέρθηκε στα θέματα των σχολικών μονάδων, υπογραμμίζοντας τη θέση της υπέρ της δημοκρατίας μεταξύ των σχολείων και κατά της ενίσχυσης της εκπαιδευτικής ανισότητας ανάμεσα σε σχολεία του ίδιου Δήμου, ενώ αναφέρθηκε ακόμη στην αναγκαιότητα δίκαιης και διαφανούς κατανομής πόρων στα σχολεία.

Ο Σταμάτης Μπεχράκης, μαθηματικός, δημοτικός σύμβουλος, αναφέρθηκε στη σοβαρή και υπεύθυνη παρουσία αλλά και τις νέες πολιτικές που τόνισε ότι είχε ο “Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες”, υπό την παρουσία του Μανώλη Μάκαρη, στα θέματα του Δήμου και ιδιαίτερα στα σημαντικά θέματα όπως τα πολεοδομικά, τη διαχείριση των απορριμμάτων, την κοινωνική πολιτική και την πρόνοια. Επίσης ο Σταμάτης Μπεχράκης αναφέρθηκε στην υποστήριξη του συνδυασμού για την εισαγωγή της απλής αναλογικής στις εκλογές της αυτοδιοίκησης και στις πολιτικές για το ξεπέρασμα του δημαρχοκεντρικού μοντέλου διοίκησης.

Κατά την παρουσίαση μίλησε και ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Σερεμέτης, ψυχίατρος, εργαζόμενος στον ΟΚΑΝΑ, ο οποίος τόνισε ότι είναι ενταγμένος στην αριστερά και αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα για να εναντιωθεί στην κουλτούρα του ρατσισμού και φασισμού που υπάρχει γύρω μας. Υπογράμμισε δε ότι η μεγαλύτερη ασχήμια στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας είναι τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, την οποία χαρακτήρισε ως το βόθρο της ελληνικής κοινωνίας. Τέλος ο Δημήτρης Σερεμέτης ανέφερε ότι το σύνθημά του είναι “Έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι”.

Στ.Μ.