Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019 01:21

Ο Τσίπρας στην Καλαμάτα έδωσε αυτοπεποίθηση στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Τσίπρας στην Καλαμάτα έδωσε αυτοπεποίθηση στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ

ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ 
Το γέμισε σχεδόν το κλειστό της Παραλίας ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, χθες το βράδυ, στην πρώτη του προεκλογική συγκέντρωση εκτός Αθήνας για τις ευρωεκλογές, ενισχύοντας την αυτοπεποίθηση των στελεχών και των ψηφοφόρων του κόμματος και την αισιοδοξία τους ότι το αποτέλεσμα των εκλογών δεν έχει κριθεί. Ο Αλέξης Τσίπρας έδειξε άλλη μια φορά ότι είναι χαρισματικός όταν ανεβαίνει στην προεκλογική εξέδρα και έχει την ικανότητα να δημιουργεί παλμό και ενθουσιασμό στο κοινό του. Το δίλημμα που έθεσε με την ομιλία του ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι, εάν ο κόσμος με την ψήφο του θα επιτρέψει την παλινόρθωση των “πιο σκληρών νεοφιλελεύθερων επιλογών” και το “σφιχταγκάλιασμα της δεξιάς με την ακροδεξιά” ή “τη συνέχιση του έργου για την αναγέννηση της πατρίδας μας”...

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του ευχαριστώντας τον προοδευτικό και δημοκρατικό λαό της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας, όπως τόνισε, εκφράζοντας την ικανοποίησή του γιατί, όπως συνέχισε, η χθεσινή προεκλογική συγκέντρωση είχε πολλαπλάσιο κόσμο από εκείνη που είχε πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο πριν από τις εκλογές του Γενάρη του 2015. Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι ο λαός της Καλαμάτας έχει δώσει απάντηση και τον Γενάρη και τον Σεπτέμβρη του 2015 “στους αυτόκλητους ιδιοκτήτες αυτού του τόπου” για το ποιος είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης του.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία του υπογράμμισε ότι η κυβέρνησή του με το λαό της χώρας πέτυχαν το μεγάλο στόχο, που ήταν να φύγει η Ελλάδα από τη χρεοκοπία, από τα μνημόνια και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και μάλιστα πρόσθεσε ότι αυτό επιτεύχθηκε με την κοινωνία όρθια. “Η μεγάλη ιστορική αλλαγή στον τόπο ξεκίνησε το 2015 και πήρε σταθερά θεμέλια στις 21 Αυγούστου 2018, με την οριστική έξοδο της χώρας από τη μνημονιακή επιτροπεία” πρόσθεσε.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά, τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, υποστηρίζοντας ότι “δούλεψαν σκληρά” ώστε “να μην έρθει η πραγματική αλλαγή του τέλους των μνημονίων”. Είπε ότι αν και δεν τα κατάφεραν σε αυτή τους την προσπάθεια, συνεχίζουν να επιδιώκουν, με τα προπαγανδιστικά μέσα ενημέρωσης που τόνισε ότι τους υποστηρίζουν, την παλινόρθωσή τους, εκφράζοντας όμως και πάλι τη βεβαιότητα ότι ο λαός δεν θα τους επιτρέψει να τα καταφέρουν.

Ανέφερε ακόμη ότι τα αποτελέσματα της πολιτικής της κυβέρνησής του, τα οποία είναι σε όφελος των πολλών και όχι των ολιγαρχών, αρχίζουν πλέον και γίνονται ορατά και με το καιρό αυτό θα εντείνεται.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στον Ευάγγελο Μαρινάκη και τους ισχυρισμούς του εναντίον της κυβέρνησης, χαρακτηρίζοντάς τον ως φυσικό αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, επισημαίνοντας και τις σοβαρές ποινικές υποθέσεις στις οποίες εμπλέκεται.

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι οι επιθέσεις που γίνονται στην κυβέρνηση οφείλονται στην απελπισία των “αυτόκλητων ιδιοκτητών του τόπου” ενόψει των εκλογών που επανέλαβε ότι θα γίνουν στην ώρα τους και για τις οποίες ανέφερε ότι σε αυτές “δεν ψηφίζουν ούτε οι κατασκευαστές ειδήσεων, ούτε πρωτοσέλιδων, ούτε δημοσκοπήσεων. Στις εκλογές ψηφίζει ο ελληνικός λαός, αυτός μας έβαλε μπροστά, αυτός θα μας δώσει την εντολή να συνεχίσουμε το έργο για την αναγέννηση της πατρίδας μας”.

Επιπλέον τόνισε ότι “αγχώνονται κάποιοι” γιατί ξέρουν ότι στις εκλογές δεν θα πάνε απλά στο περιθώριο της πολιτικής και της ιστορίας αλλά “και στο ακροατήριο. Και επειδή αυτό το γνωρίζουν καλά γίνονται ακόμα πιο χυδαίοι, ακόμα πιο επιθετικοί”. Σημείωσε λοιπόν ότι όλοι αυτοί που ενέχονται σε σκάνδαλα αλλά ισχυρίζονται ότι τα αδικήματά τους έχουν παραγραφεί, πρέπει να ξέρουν ότι τις αποφάσεις θα τις πάρει η δικαιοσύνη, όμως οι πολιτικές τους ευθύνες δεν πρόκειται να παραγραφούν από τη συλλογική μνήμη.

Σε ό,τι αφορά τις ευρωεκλογές ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι αν και η Νέα Δημοκρατία είναι μια παράταξη με δημοκρατική παράδοση σε μεγάλο βαθμό, σήμερα συμπορεύεται με τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της ακραίας δεξιάς. Πρόσθεσε ότι ο πιο στενός φίλος του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ο Μάνφρεντ Βέμπερ, ο πολιτικός που -ο πρωθυπουργός τόνισε- ήθελε να τιμωρήσει τους Έλληνες και να βγάλει τη χώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ο οποίος είναι υποψήφιος για πρόεδρος της Κομισιόν.

Το ερώτημα των ευρωεκλογών για τους πολίτες, τόνισε τέλος ο Αλέξης Τσίπρας, πρέπει να είναι “Η Ελλάδα και η Ευρώπη των ελίτ ή η Ελλάδα και η Ευρώπη των πολλών”.

Στ.Μ.