Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019 03:14

Αλέξης Τσίπρας: Θα βάλουμε με τον Προκόπη Παυλόπουλο το θεμέλιο λίθο στο Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος

Αλέξης Τσίπρας: Θα βάλουμε με τον Προκόπη Παυλόπουλο το θεμέλιο λίθο στο Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος

ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΜΕΛΗΣΕ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ 
“Σας το υπόσχομαι: Θα πάρω τον συντοπίτη σας Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα πάμε στην Πύλο να βάλουμε το θεμέλιο λίθο τη μέρα που θα ξεκινάμε αυτό το έργο”, είπε χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, για το δρόμο Καλαμάτας-Μεσσήνης-Ριζομύλου-Πύλου-Μεθώνης, κατά την προεκλογική του ομιλία στο κλειστό γυμναστήριο της Παραλίας. Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι αυτό που δεν έκαναν τουλάχιστον τρεις πρωθυπουργοί από τη Μεσσηνία εδώ και μισό αιώνα και ιδιαίτερα ο Αντώνης Σαμαράς, το κάνει η δική του κυβέρνηση. Ανακοίνωσε επίσης ότι μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2019 θα ξεκινήσει η διαδικασία δημοπράτησης του αυτοκινήτοδρομου Καλού Νερού-Τσακώνας…

Ο Αλέξης Τσίπρας κατά την προεκλογική του ομιλία όταν αναφέρθηκε σε θέματα που αφορούν τη Μεσσηνία ξεκίνησε υπογραμμίζοντας ότι “ο συντοπίτης σας Αντώνης Σαμαράς αμέλησε να βάλει ένα λιθαράκι σε αυτόν τον τόπο”, σχολίασε τους “πελατειακούς” διορισμούς που έκανε ο πρώην πρωθυπουργός στο Μουσείο της Ακρόπολης και αντίθετα υπογράμμισε ότι η δική του κυβέρνηση έχει διπλασιάσει τις χρηματοδοτήσεις για έργα στο Νομό, ενώ ξεκινάει το δρόμο Καλαμάτας-Μεσσήνης-Ριζομύλου-Πύλου-Μεθώνης, ένα ανεκπλήρωτο αίτημα των κατοίκων του Νομού εδώ και έναν αιώνα, όπως σχολίασε.

“Εμείς στη Μεσσηνία και σε όλες τις περιοχές δεν βλέπουμε πελάτες, βλέπουμε πολίτες. Πολίτες με ανάγκες που δεν ζητούν δωράκια και εξυπηρετήσεις αλλά το αυτονόητο, να γίνει το δίκιο τους πράξη. Εμείς αυτό κάναμε, αυτό προσπαθούμε και αυτό κάνουμε”, είπε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε τονίζοντας ότι η κυβέρνησή του διπλασίασε τις χρηματοδοτήσεις στο Νομό από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι την τετραετία 2010-2014 δόθηκαν από το ΠΔΕ 43.000.000 ευρώ, ενώ στην τετραετία της κυβέρνησής του δόθηκαν 87.000.000 ευρώ. Επίσης σημείωσε ότι αυξήθηκαν κατά 20.000.000 ευρώ οι πόροι του ΕΣΠΑ στη Μεσσηνία και συγκεκριμένα από τα 37.000.000 ευρώ έφτασαν στα 57.000.000 ευρώ.

Αναφερόμενος σε έργα που γίνονται ή έχουν δρομολογηθεί στη Μεσσηνία ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: “Προχωρήσαμε σε έργα πνοής στον τομέα των υποδομών. Πάνω από 30.000.000 ευρώ σε τρια χρόνια έχουν δεσμευτεί για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, για το οδικό δίκτυο, για τα λιμάνια Πύλου και Καλαμάτας. Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας εντάχθηκε στο σχέδιο αναβάθμισης με τα 23 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας. Η διαδικασία προχωράει ήδη με αρχή από τις απαλλοτριώσεις. Για το Φιλιατρινό Φράγμα έχει κλείσει θετικά ο φάκελος και αναμένεται να ενταχθεί στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης για την ολοκλήρωση των αρδευτικών δικτύων”.


Γιώτα Κοζομπόλη βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Τσίπρας, Γιώργος Δέδες υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, γενικός γραμματέας Υποδομών

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε για το δρόμο Καλαμάτας-Μεσσήνης-Ριζομύλου-Πύλου-Μεθώνης: “Χάρη και στις προσπάθειες του Γιώργου Δέδε, υποψήφιου περιφερειάρχη Πελοποννήσου, στις προσπάθειες του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υποδομών, προχωράει ένα έργο που έχει στοιχειώσει, που είναι διεκδίκηση των πολιτών της Πυλίας και της Μεσσηνίας εδώ και έναν αιώνα. Ένα έργο που συμβολίζει την αδυναμία του πελατειακού κράτους να είναι αποτελεσματικό για τους πολίτες και την κοινωνία. Ένα έργο που από τον πόλεμο και μετά, πάνω από τρεις πρωθυπουργοί, αν δεν κάνω λάθος, δεν κατάφεραν να το κάνουν και ερχόμαστε σήμερα εμείς και προχωράμε τη δημοπράτηση του οδικού άξονα μέσω ΣΔΙΤ, ύψους 200.000.000 ευρώ και με 50.000.000 ευρώ κρατική χρηματοδότηση. Ξέρετε ότι τις μελέτες του έργου τις κερδίσαμε στη σκληρή διαπραγμάτευση που κάναμε με τους εργολάβους, όταν οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν αφήσει τα έργα στη μέση. Εμείς διαπραγματευτήκαμε, ολοκληρώσαμε τα έργα και κερδίσαμε τη χρηματοδότηση της μελέτης για τον οδικό άξονα. Σας το υπόσχομαι: Θα πάρω τον συντοπίτη σας Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα πάμε στην Πύλο να βάλουμε το θεμέλιο λίθο τη μέρα που θα ξεκινάμε αυτό το έργο και θα δείξουμε ότι υπάρχουν οι κυβερνήσεις που σκέφτονται το πελατειακό κράτος και οι κυβερνήσεις που σκέφτονται τις ανάγκες των πολιτών”.

Σε ό,τι αφορά το δρόμο Καλού Νερού-Τσακώνας ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι ο προϋπολογισμός του είναι 190.000.000 ευρώ και προχωρούν οι διαδικασίες για τη δημοπράτησή του το δεύτερο εξάμηνο του 2019.

Επιπλέον ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι τις προηγούμενες ημέρες έγινε η παραχώρηση στο Δήμο Καλαμάτας 49 στρεμμάτων στη δυτική παραλία για τη δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων, ζωνών πρασίνου και γενικότερα για την αξιοποίηση του χώρου για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Τέλος ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι όλα τα παραπάνω αποτελούν την απάντηση “σε όλους όσοι έσπευσαν να αναρωτηθούν τι θα μας πει ο Τσίπρας στην Καλαμάτα. Έτσι εμείς αντιλαμβανόμαστε τη στήριξη της Μεσσηνίας, με πράξεις και όχι με λόγια. Αυτή είναι η απάντηση στους κακοπροαίρετους επικριτές”.

Στ.Μ.