Ειδικότερα, στη συνάντηση που είχε με τους κατοίκους της Ράχης κυριάρχησαν θέματα όπως η βελτίωση των οδοστρωμάτων στους δρόμους της συνοικίας και η έλλειψη θέσεων στάθμευσης, αλλά και των αρκετών παλιών, ετοιμόρροπων κτηρίων, για τα οποία ζητήθηκε η συνδρομή του δήμου στην κατεδάφισή τους. Τονίστηκε, επίσης, η ανάγκη για την κατασκευή νέου νηπιαγωγείου, όπως και της αξιοποίησης όλων των κοινόχρηστων χώρων που προβλέπονται στο ΓΠΣ.
Επ’ αυτών, ο Β. Τζαμουράνης πρότεινε την χωροθέτηση του νέου νηπιαγωγείου σε υπάρχοντα δημοτικό χώρο, βόρεια της οδού Λεΐκων, ενώ ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο της κυκλοφοριακής μελέτης που θα εκπονηθεί, θα προβλέπεται η ολοκλήρωση των μονοδρομήσεων στη Ράχη, προκειμένου να αυξηθούν οι θέσεις στάθμευσης και να βελτιωθεί η κυκλοφορία. Δεσμεύτηκε, επίσης, για την κατασκευή δύο πεζόδρομων που θα συνδέουν τη συνοικία με το κέντρο της Καλαμάτας. Ο ένας θα ξεκινά από το Δημοτικό Σχολείο και μέσω των οδών Κλαδά και Ιατροπούλου, θα καταλήγει στο νότιο μέρος της κεντρικής πλατείας. Ο δεύτερος δρόμος θα ξεκινά από το ίδιο σημείο και θα καταλήγει στην Πλατεία 23ης Μαρτίου.
Στο Φραγκοπήγαδο, ο Β. Τζαμουράνης δεσμεύτηκε για την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων στον αθλητικό χώρο της περιοχής, με τη δημιουργία τοίχου αναρρίχησης κοντά στο γήπεδο μπάσκετ.