Πέμπτη, 09 Μαϊος 2019 11:15

Δέσμευση Β. Τζαμουράνη για παρεμβάσεις σε Ράχη και Φραγκοπήγαδο

Τη δέσμευση για παρεμβάσεις στις περιοχές της Ράχης, του Φραγκοπήγαδου και του Αβραμόγιαννη, με στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής  των κατοίκων, ανέλαβε ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας, Βασίλης Τζαμουράνης, κατά την επίσκεψή του, την Τρίτη, μαζί με στελέχη του συνδυασμού του “Πρότυπος Δήμος”...

Ειδικότερα, στη συνάντηση που είχε με τους κατοίκους της Ράχης κυριάρχησαν θέματα όπως η βελτίωση των οδοστρωμάτων στους δρόμους της συνοικίας και η έλλειψη θέσεων στάθμευσης, αλλά και των αρκετών παλιών, ετοιμόρροπων κτηρίων, για τα οποία ζητήθηκε η συνδρομή του δήμου στην κατεδάφισή τους. Τονίστηκε, επίσης, η ανάγκη για την κατασκευή νέου νηπιαγωγείου, όπως και της αξιοποίησης όλων των κοινόχρηστων χώρων που προβλέπονται στο ΓΠΣ.

Επ’ αυτών, ο Β. Τζαμουράνης πρότεινε την χωροθέτηση του νέου νηπιαγωγείου σε υπάρχοντα δημοτικό χώρο, βόρεια της οδού Λεΐκων, ενώ ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο της κυκλοφοριακής μελέτης που θα εκπονηθεί, θα προβλέπεται η ολοκλήρωση των μονοδρομήσεων στη Ράχη, προκειμένου να αυξηθούν οι θέσεις στάθμευσης και να βελτιωθεί η κυκλοφορία. Δεσμεύτηκε, επίσης, για την κατασκευή δύο πεζόδρομων που θα συνδέουν τη συνοικία με το κέντρο της Καλαμάτας. Ο ένας θα ξεκινά από το Δημοτικό Σχολείο και μέσω των οδών Κλαδά και Ιατροπούλου, θα καταλήγει στο νότιο μέρος της κεντρικής πλατείας. Ο δεύτερος δρόμος θα ξεκινά από το ίδιο σημείο και θα καταλήγει στην Πλατεία 23ης Μαρτίου.

Στο Φραγκοπήγαδο, ο Β. Τζαμουράνης δεσμεύτηκε για την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων στον αθλητικό χώρο της περιοχής, με τη δημιουργία τοίχου αναρρίχησης κοντά στο γήπεδο μπάσκετ.