Πέμπτη, 09 Μαϊος 2019 13:12

Στην Καλαμάτα φιλοξενούνται νέοι με ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανταλλαγής

ΑΠΟ ΤΟΝ Κ.Α.ΝΕ
Νέοι από την Πορτογαλία, την Κροατία, τη Λιθουανία, την Ιταλία και τη Ρουμανία φιλοξενούνται αυτές τις μέρες στην Καλαμάτα, από τον οργανισμό νεολαίας και εκπαίδευσης ''Κοινωνική Ανάπτυξη Νέων (Κ.Α.ΝΕ), στο πλαίσιο της ανταλλαγής νέων μέσω του προγράμματος StartMeUp του Erasmus+ Νεολαία...

Ειδικότερα, το πρόγραμμα StartMeUp, που διαρκεί από τις 3 έως τις 11 Μαΐου, έχει ως στόχο να συμβάλει θετικά στη μείωση του ποσοστού ανεργίας των νέων στην ΕΕ, εστιάζοντας ως επί το πλείστον στις επιχειρηματικές δεξιότητες. Στοχεύει, επίσης, στην αύξηση των πιθανοτήτων των νέων να πραγματοποιήσουν καινοτόμες ιδέες. Οι 36 συνολικά συμμετέχοντες είναι ηλικίας από 18 έως 30 ετών, ενώ δεν υπάρχει όριο ηλικίας για τους αρχηγούς των ομάδων.

Παράλληλα, οι φιλοξενούμενοι θα ξεναγηθούν σε σημεία της Καλαμάτας, καθώς μέρος του προγράμματος είναι η γνωριμία τους με τον ελληνικό πολιτισμό.

Ο Κ.Α.ΝΕ συνεργάζεται για την ανταλλαγή αυτή με 5 ευρωπαϊκούς οργανισμούς και πιο συγκεκριμένα από την Πορτογαλία με τον "Associação Inspira! -Intervenção juvenil e Ambiental" από την Κροατία με τον "Udruga za razvoj I jacanje kvalitete zivota Omne Trium Perfectum" , από τη Λιθουανία με τον Asociacija "Tavo Europa- από την Ιταλία -Oriel" και από τη Ρουμανία με τον "SOCIATIA TINERILOR CU INITIATIVA CIVICA". 

Η ανταλλαγή  συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ Νεολαία.