Παρασκευή, 31 Μαϊος 2019 23:31

Δύο συν ένας λόγοι που η Ε. Αλειφέρη με την “Πρωτεύουσα Δύναμη” στηρίζουν Θ. Βασιλόπουλο

Δύο συν ένας λόγοι που η Ε. Αλειφέρη με την “Πρωτεύουσα Δύναμη” στηρίζουν Θ. Βασιλόπουλο

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ “ΦΩΝΗ ΒΟΩΝΤΟΣ”... - “FOCUS RADIO 99.6” 
Δύο ήταν οι κύριοι λόγοι για τους οποίους η Ελένη Αλειφέρη και η παράταξή της, “Πρωτεύουσα Δύναμη”, αποφάσισαν να στηρίξουν ως υποψήφιο δήμαρχο Καλαμάτας, στις εκλογές της Κυριακής, τον Θανάση Βασιλόπουλο. Όπως ανέφερε στη συνέντευξη που έδωσε το πρωί στην εκπομπή “Φωνή βοώντος”..., με τον Σταύρο Μαρτίνο, στο Focus radio 99.6, οι λόγοι αυτοί είναι αφενός το υψηλό ποσοστό που πέτυχε ο συνδυασμός του Θανάση Βασιλόπουλου στον πρώτο γύρο των εκλογών και η μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο Βασίλη Κοσμόπουλο και αφετέρου το πλάνο που έχει για τη λειτουργία και τη διοίκηση του Δήμου, σε σταθερό πλαίσιο. Επιπλέον όμως η Ελένη Αλειφέρη αναγνώρισε ότι μέτρησε στην απόφασή της και η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας ότι στηρίζει την υποψηφιότητα του Θανάση Βασιλόπουλου…

Η Ελένη Αλειφέρη εξήγησε το λόγο για τον οποίο δημόσια ανακοίνωσε την προτίμησή της ως προς το ποιος κατά τη γνώμη της πρέπει να εκλεγεί δήμαρχος Καλαμάτας: “Οι ψηφοφόροι, οι εκλογείς, είναι άνθρωποι που διαμορφώνουν τη δική τους άποψη. Κανένας δεν μπορεί να χειραγωγήσει κανέναν. Όμως εγώ αισθάνομαι ότι, ως ένα πρόσωπο που είμαι 20 χρόνια στο δημόσιο βίο, θα πρέπει να έχω μια καθαρή άποψη και στάση, την οποία πρέπει να τη λέω δημόσια. Τα παρασκήνια, οι ίντριγκες, οι διαπραγματεύσεις, τα παζάρια, εμένα δεν μου αρμόζουν”.

Σε ό,τι αφορά την επίδοση που είχε ο συνδυασμός της “Πρωτεύουσα Δύναμη” στις εκλογές της Κυριακής η Ελένη Αλειφέρη ανέφερε: “Πραγματικά το λέω ότι το αποτέλεσμα μπορεί να μην ήταν για το συνδυασμό μας το αναμενόμενο -περιμέναμε τουλάχιστον από 13 ως 15%, αυτό ήταν το όριο μας, δεν περιμέναμε ότι θα φτάσουμε στο 20 ή το 22%. Πραγματικά σας το λέω -αυτό είναι και το συναίσθημα των υποψηφίων μου- αισθάνομαι πάρα πολύ ευχαριστημένη και τιμημένη από τους συμπολίτες μου του Δήμου Καλαμάτας, γιατί διαπιστώνουμε ότι η ψήφος τους στο συνδυασμό “Πρωτεύουσα Δύναμη” και στο πρόσωπό μου ήταν πολύ συνειδητή, πάρα πολύ συνειδητή. Γιατί ξέρετε, εμείς ξεκινήσαμε από μηδενική βάση, δεν είχαμε εμπλοκή στο αυτοδιοικητικό τοπίο του Δήμου Καλαμάτας, που σημαίνει ότι δεν είχαμε προηγούμενη ομάδα. (...) Εμείς ξεκινήσαμε από μηδενική βάση χωρίς κανένα μηχανισμό στα χέρια μας, χωρίς κομματικούς μηχανισμούς να τρέχουν, να κάνουν και να ράνουν... Το αποτέλεσμα που φέραμε είναι πολύ τιμητικό και δείχνει ότι είμαστε μια καθαρή επιλογή με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά”.

Ο πρώτος λόγος που η Ελένη Αλειφέρη και ο συνδυασμός της αποφάσισαν να στηρίξουν τον Θανάση Βασιλόπουλο ήταν το ποσοστό που πέτυχε στον πρώτο γύρο των εκλογών, η διαφορά των εφτά μονάδων περίπου από τον δεύτερο Βασίλη Κοσμόπουλο. Όπως είπε η ίδια, “το αποτέλεσμα που έφερε ο συνδυασμός του κ. Βασιλόπουλου νομίζω ότι είναι ένα μήνυμα. Δείχνει ότι στην κοινωνία έχει μια πολύ μεγάλη απήχηση. Και αυτό δεν μπορούμε να μην το βλέπουμε. Δεν μπορούμε να πούμε ότι ξεκινά από την ίδια αφετηρία σε επίπεδο κοινωνίας και ψηφοφόρων”.

Ο δεύτερος λόγος για την επιλογή της Ελένης Αλειφέρη και της παράταξής της είναι, όπως σημείωσε στη συνέντευξή της, ότι θεωρεί αναγκαιότητα για την ομαλή και αποδοτική λειτουργία και διοίκηση του Δήμου την ύπαρξη μιας σταθερής πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, κάτι που διαπίστωσε ότι το επιδιώκει και ο Θανάσης Βασιλόπουλος. Ειδικότερα είπε η κ. Αλειφέρη: “Βλέπω ότι πράγματι ο Θανάσης Βασιλόπουλος, παρότι ο ίδιος έχει ένα πολύ υψηλό ποσοστό και πολύ περισσότερους δημοτικούς συμβούλους, έχει αποκωδικοποιήσει πολύ σωστά τα αποτελέσματα των εκλογών. Ότι μπορεί μεν να έχει πάρει ένα πολύ υψηλό ποσοστό όμως αυτό δεν του αρκεί για να είναι δημοτική αρχή, δεν του αρκεί για την πλειοψηφία. Άρα αναζητούμε συγκλίσεις και συναινέσεις. Δεν ασχολείται μόνο με το να πάει να γίνει δήμαρχος την Κυριακή”.  

Η κ. Αλειφέρη ανέφερε ότι η απόφαση για τη στήριξη του Θανάση Βασιλόπουλου λήφθηκε από την ολομέλεια της παράταξής της: “Την Τετάρτη κάναμε μια ολομέλεια του συνδυασμού. Συζητήσαμε πάρα πολλά θέματα. Και οφείλω να πω ότι το επίπεδο της πολιτικής συζήτησης στο συνδυασμό μας ήταν τόσο υψηλό που πραγματικά αισθάνομαι υπερήφανη γι’ αυτούς τους ανθρώπους για μια ακόμη φορά. Συζητήσαμε ότι δεν μπορούμε να είμαστε αμέτοιχοι παρατηρητές, ούτε μια ομάδα που απλώς πετροβολάει τους δύο υποψηφίους. Νομίζω ότι αυτό δεν είναι στάση”.

Σχετικά με την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας ότι στηρίζει την υποψηφιότητα του Θανάση Βασιλόπουλου η Ελένη Αλειφέρη δήλωσε ότι “δεν μπορώ να πω ότι προσωπικά δεν την έλαβα ως παράμετρο. Είμαι στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, βέβαια δεν πιστεύω ότι στην αυτοδιοίκηση τα κόμματα, τουλάχιστον όπως εξελίχθηκε τώρα η απλή αναλογική, παίζουν τον καθοριστικότερο ρόλο. Όμως η ανακοίνωση της Ν.Δ. προφανώς κάποιο σημαντικό κομμάτι των ψηφοφόρων θα το επηρεάσει. Αυτό θα πρέπει να είναι αφελής όποιος δεν το αντιλαμβάνεται. Από εκεί και μετά και τα πρόσωπα παίζουν σημαντικό ρόλο”.