Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2019 02:06

Φράγκοι και Βενετοί στη Μεσσηνία και τη σήμανε η παρουσία τους για την Πελοπόννησο

ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ξεκινάει την Παρασκευή, 7 Ιούνη, στην Καλαμάτα το τριήμερο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα “Φράγκοι και Βενετοί στη Μεσσηνία - Διερευνώντας το δυτικό παρελθόν της Πελοποννήσου”. Όπως ανέφερε ο Μητροπολίτης, είναι ένα σημαντικό συνέδριο διότι θα παρουσιάσει τι σήμανε η παρουσία των Φράγκων και των Βενετών στην κοινωνική, οικονομική, εκκλησιαστική και πολιτιστική ζωή στην περιοχή. Πρόσθεσε ότι πρόκειται για μια πολύ σημαντική περίοδο, η οποία όμως είναι δύσκολο να διερευνηθεί από άποψη πηγών…

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, έχει διοργανωθεί από τη Μητρόπολη Μεσσηνίας και όπως τόνισε ο Μητροπολίτης συμμετέχουν τα σημαντικότερα εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα, η Ακαδημία Αθηνών, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα γίνουν στο ξενοδοχείο στην περιοχή του Κορδία “Elysian Luxury Hotel” και η έναρξη θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή, στις εφτά το απόγευμα.

Ο Μητροπολίτης σημείωσε ότι στο διεθνές συνέδριο θα συμμετέχουν 27 ερευνητές και επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ότι η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό, ενώ ευχαρίστησε τους χορηγούς, που είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, το Μανιατάκειον Ίδρυμα, το Ίδρυμα Καρέλια και το Ίδρυμα Καπετάν και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου.