Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2019 20:20

Θανάσης Βασιλόπουλος: Παζάρι για τις αντιδημαρχίες δεν έκανα

Θανάσης Βασιλόπουλος: Παζάρι για τις αντιδημαρχίες δεν έκανα

ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
Τις επόμενες ημέρες ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, θα επιχειρήσει να επεκτείνει τη συνεργασία του και με άλλες παρατάξεις του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη σταθερή πλειοψηφία για τη διοίκηση και λειτουργία του Δήμου. Μέχρι σήμερα έχει συμφωνηθεί συνεργασία με τις παρατάξεις της Μαρίας Οικονομάκου και της Ελένης Αλειφέρη, χωρίς όμως έχει δεσμευτεί απέναντί τους για τις θέσεις αντιδημάρχων και προέδρων νομικών προσώπων που θα τους παραχωρηθούν. Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος κ. Βασιλόπουλος, σε συνέντευξη που έδωσε το πρωί στην εκπομπή “Φωνή βοώντος”..., με τον Σταύρο Μαρτίνο, στο Focus radio 99.6…

“Δεν μπήκαμε στη διαδικασία να συζητήσουμε για συγκεκριμένες θέσεις με κανέναν”, τόνισε ο νέος δήμαρχος Καλαμάτας, απαντώντας σε ερώτηση για το αν μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης Κυριακής των εκλογών συμφωνήθηκε με την κ. Οικονομάκου και την κ. Αλειφέρη να τους παραχωρηθούν συγκεκριμένες αντιδημαρχίες και προεδρίες νομικών προσώπων.

Ο κ. Βασιλόπουλος ανέφερε ότι αυτό που έγινε στις επαφές που είχε ήταν να παρουσιάσει στους εκπροσώπους των παρατάξεων “το μοντέλο διοίκησης που εμείς θεωρούμε ότι μπορεί να λειτουργήσει την επόμενη ημέρα με τα δεδομένα που υπάρχουν”. Αυτό το μοντέλο, συνέχισε, προβλέπει τη λειτουργία διαπαραταξιακής επιτροπής στην οποία θα συμμετέχουν οι επικεφαλής των συνδυασμών που θα συνδιοικούν το Δήμο, οι αντιδήμαρχοι και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Η επιτροπή αυτή, είπε ακόμη, θα έχει την ευθύνη της χάραξης της αναπτυξιακής πολιτικής του Δήμου.

Πάντως ο νεοεκλεγείς δήμαρχος στο πλαίσιο των επαφών που είχε με τους επικεφαλής των παρατάξεων δεσμεύτηκε ότι οι θέσεις που θα τους παραχωρηθούν θα είναι ανάλογα με τη δυναμική που κατέγραψε κάθε συνδυασμός στο πρώτο γύρο των εκλογών.

Πρόσθεσε ο κ. Βασιλόπουλος ότι “προσωπικά δεν ανέφερα σε κανέναν ότι θα δώσω αντιδημαρχίες και νομικά πρόσωπα. Εκφράστηκαν κάποιες επιθυμίες. Προφανώς ο καθένας μπορεί να εκφράσει επιθυμία, όμως αυτό δεν ήταν ούτε δεσμευτικό ούτε κάτι που εκ των προτέρων συμφωνήσαμε. Είπαμε ότι προχωράμε για την επόμενη μέρα με διάθεση συνεργασίας και με εντιμότητα και θα συζητήσουμε τότε για τις θέσεις που καθένας δικαιούται”.

Ο νέος δήμαρχος τόνισε ότι έτσι και αλλιώς το δημαρχοκεντρικό μοντέλο διοίκησης του Δήμου Καλαμάτας έχει ξεπεραστεί και σημείωσε ότι δεν είναι μόνο το θεσμικό πλαίσιο πο επιβάλλει συνθέσεις και συνεργασίες αλλά και ο χαρακτήρας του, “είναι στάση της ζωής μου η συνεργασία και η συνεννόηση”. Πρόσθεσε δε, αναφερόμενος και στην παράταξη του Βασίλη Κοσμόπουλου ότι “δεν θα διστάσουμε ιδέες που δεν είναι το πρόγραμμά μας και είναι προς όφελος της κοινωνίας, να τις αποδεχτούμε και να τις υιοθετήσουμε”.

Απαντώντας στο σχόλιο ότι προεκλογικά πολλοί εκτιμούσαν ότι εάν ο συνδυασμός του περάσει στο δεύτερο γύρο των εκλογών θα δυσκολευόταν να κερδίσει τις εκλογές λόγω αδυναμίας συσπείρωσης της πλειοψηφίας των πολιτών, ο νέος δήμαρχος σημείωσε το εξής: “Όλους αυτούς τους μήνες της προεκλογικής περιόδου κράτησα πάρα πολύ χαμηλούς τόνους, παρά το ότι πολλές φορές πικράθηκα. Δέχομαι ακόμα λάσπη. Ακόμα και την επόμενη μέρα των εκλογών βλέπω αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίες θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικές. Ό,τι και αν δέχτηκα δεν απάντησα ποτέ. Και σε όλες τις συναντήσεις με τους συνεργάτες μου τους έλεγα ότι σεβόμαστε όλους τους αντιπάλους, δεν κατηγορούμε κανένα. Θεωρώ ότι αυτή η στάση μας βοήθησε”.

Τέλος, σε ό,τι αφορά το αν θα είναι ένας δυνατός δήμαρχος, αν θα μπορεί να περάσει τις αποφάσεις που θεωρεί κρίσιμες για το Δήμο, απάντησε: “Η θέση του δημάρχου είναι αδιαμφισβήτητη. Ο δήμαρχος χαράζει τη στρατηγική και κρίνεται γι’ αυτό. (...) Ας δοκιμαστούμε όλοι αν μπορούμε να ξεπεράσουμε τις προσωπικές μας αδυναμίες και να βάλουμε σε προτεραιότητα το συμφέρον του Δήμου. Ήρθε ο καιρός να κριθούμε πραγματικα όλοι. (...) αν δούμε ότι δεν μπορούμε να περάσουμε πράγματα θα πρέπει να βγούμε να το πούμε στον κόσμο, θα πρέπει να πούμε την αλήθεια στον κόσμο και θα το κάνουμε”.