Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2019 16:41

Βασίλης Κοσμόπουλος: “Μου ζήτησαν να κάνουμε deal για να με στηρίξουν! Δεν έδωσα συνέχεια”...

Βασίλης Κοσμόπουλος: “Μου ζήτησαν να κάνουμε deal για να με στηρίξουν! Δεν έδωσα συνέχεια”...

ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΟ 
“Μου ζητήθηκαν πράγματα και μάλιστα με ένα άσχημο τρόπο που με πείραξε. Δεν είναι δυνατόν να συζητάμε για deal, για το πολιτικό μέλλον του α’ και του β’. Αυτό θεωρώ ότι είναι έξω από τη δική μου φιλοσοφία και γι’ αυτό δεν έδωσα συνέχεια”... Ο Βασίλης Κοσμόπουλος, ο οποίος δεν εκλέχτηκε την περασμένη Κυριακή δήμαρχος Καλαμάτας για μερικές δεκάδες ψήφους, περιέγραψε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus radio 99.6 και στην εκπομπή “Φωνή βοώντος”... με τον Σταύρο Μαρτίνο, το παζάρι που λέει ότι επιχειρήθηκε να γίνει προκειμένου να υποστηριχθεί η υποψηφιότητά του, αν και προσθέτει ότι ενδεχομένως να ήταν και ένα προσχηματικό παζάρι…

Ο Βασίλης Κοσμόπουλος τόνισε ότι χρησιμοποιήθηκαν ακριβώς λέξεις όπως deal, ότι έγιναν αναφορές πως “όλα στη ζωή είναι deal και εδώ που φτάσαμε πρέπει να το δούμε ως deal, και να δούμε..., και θέλω αυτά..., και θέλω εκείνα… Και (διατυπώθηκαν) υπέρογκες, προφανώς, απαιτήσεις. Αλλά εγώ απλώς τους άκουσα. Αιφνιδιάστηκα πρώτα απ’ όλα από τα επιχειρήματα ή από τις λέξεις και τις εκφράσεις”.

Αυτά έγιναν μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης Κυριακής των εκλογών. Ο Βασίλης Κοσμόπουλος τόνισε στη συνέντευξή του ότι οι επαφές που είχε με τους επικεφαλής των συνδυασμών αυτό το διάστημα δεν είχαν ως σκοπό να κάνει παζάρι για να εξασφαλίσει τη στήριξή τους αλλά να γίνει μια προετοιμασία ενόψει των συζητήσεων μετά την ολοκλήρωση των εκλογών.

“Μου ζητήθηκαν δύο αντιδημαρχίες και τρία νομικά πρόσωπα, εκ των οποίων το ένα να είναι η Φάρις” ανέφερε επίσης ο κ. Κοσμόπουλος, επιμένοντας όμως ότι ο ίδιος δεν μπήκε σε αυτό το παζάρι: “Η στάση μου ήταν συγκεκριμένη, ήθελα να ανιχνεύσω σκέψεις, να δούμε σε ποιο επίπεδο θα μπορούσαμε να συζητήσουμε την επόμενη ημέρα, όταν θα είχε γίνει η επιλογή του δημάρχου. Η δική μου άποψη αυτό έλεγε και έτσι προσέγγισα όλους αυτούς με τους οποίους συνομίλησα μεταξύ πρώτης και δεύτερης Κυριακής”.

Ο επικεφαλής της παράταξης “Καλαμάτα Μπροστά”, που τελικά έχασε για λίγο την εκλογή του στη θέση του δημάρχου, πρόσθεσε ωστόσο ότι δεν αποκλείει αυτές οι απαιτήσεις που του τέθηκαν στις επαφές που είχε, ενδεχομένως να ήταν και προσχηματικές: “Μπορεί αυτές οι απαιτήσεις οι οποίες τέθηκαν με τον τρόπο που τέθηκαν τελικά να ήταν προσχηματικές. Στο μυαλό μου έχω βάλει και αυτή την παράμετρο, ότι τέθηκαν έτσι για να πω εγώ όχι και μετά να το έχουν ως άλλοθι για να στηρίξουν την άλλη υποψηφιότητα”.

Πάντως ο Βασίλης Κοσμόπουλος υπογράμμισε ότι την ίδια ακριβώς στάση θα κρατούσε και τώρα, αν γίνονταν πάλι εκλογές: “Η δική μας θέση είναι ότι δεν είναι δυνατόν να κάνουμε εκ των προτέρων συνεργασίες, να τάξουμε θέσεις κάτω από το τραπέζι. Αυτό για εμάς είναι ξεκάθαρο. (...) Χειρίστηκα τα πράγματα με το δικό μου τρόπο, όπως θεωρώ εγώ, μακριά από συναλλαγές και υποσχέσεις, τις οποίες θα μπορούσα κάλλιστα να δώσω και στη συνέχεια να μην τηρώσω. Ήθελα να είμαι εντελώς καθαρός απέναντι σε όλους”.

Μεταξύ άλλων ο Βασίλης Κοσμόπουλος στη συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή του Σταύρου Μαρτίνου σημείωσε ότι το μοντέλο συνεργασίας και διοίκησης που παρουσίασε μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης Κυριακής των εκλογών ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, δεν τον βρίσκει σύμφωνο. Ο νέος δήμαρχος έχει πει ότι θα συγκροτηθεί μια επιτροπή από τους επικεφαλής των παρατάξεων που θα συνεργαστούν και θα συνδιοικούν το Δήμο,  με τη συμμετοχή των αντιδημάρχων και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και η επιτροπή αυτή θα πηγαίνει στο Σώμα τις εισηγήσεις της για ψήφιση. Ο Βασίλης Κοσμόπουλος από την πλευρά του σημείωσε ότι “εγώ θα το άνοιγα περισσότερο. Θα ήθελα ένα δήμαρχο που θα πηγαίνει στο Δημοτικό Συμβούλιο με τις σκέψεις και τις προτάσεις του, έχοντας όμως τη δυνατότητα να συνθέτει αφενός το πλαίσιο με το οποίο προσέρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο και αφετέρου τις σκέψεις και τις προτάσεις που θα του γίνονται, που πολλές από αυτές θα είναι σίγουρα εποικοδομητικές και προς τη σωστή κατεύθυνση. Πιστεύω ότι η σύνθεση της βασικής σκέψης με την οποία θα προσέρχεται ο δήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο και των σκέψεων των υπολοίπων παρατάξεων είναι ο καλύτερος τρόπος για να πηγαίνει η Καλαμάτα μπροστά”.

Σε ό,τι αφορά τη στάση που θα κρατήσει η δική του παράταξη ο Βασίλης Κοσμόπουλος σημείωσε ότι θα ανταποκριθεί στο ρόλο της αντιπολίτευσης, της δημιουργικής όμως, που δεν θα διστάζει να στηρίζει τις προτάσεις της πλειοψηφίας όταν αυτές εξυπηρετούν την πρόοδο του Δήμου και των δημοτών, όπως την αντιλαμβάνεται η δική του παράταξη.