Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019 20:42

Κινητοποίηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας για ζωή με δουλειά με αξιοπρέπεια

Δεξιά ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μεσσηνίας, Παναγιώτης Κουφαλάκος, παρουσιάζει στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας το αίτημα των συναδέλφων του Δεξιά ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μεσσηνίας, Παναγιώτης Κουφαλάκος, παρουσιάζει στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας το αίτημα των συναδέλφων του

ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΔΕΥΑΚ 
Όλοι αναγνώρισαν, ακόμη και ο δήμαρχος Π. Νίκας, ότι είναι κοινωνικά δίκαιο να μονιμοποιηθούν οι 26 συμβασιούχοι της ΔΕΥΑΚ που απολύονται, ύστερα από τέσσερα χρόνια δουλειάς, με δικαστική απόφαση. Επίσης σχεδόν όλοι αναγνώρισαν ότι αυτό θα είναι επωφελές για τη λειτουργία της Δημοτικής Επιχείρησης αλλά και για την εξυπηρέτηση των καταναλωτών, αφού θα μείνουν στη δουλειά οι εργαζόμενοι που έχουν μάθει καλά τι πρέπει να κάνουν. Ωστόσο, οι περισσότεροι δεν δέχτηκαν την πρόταση του Σωματείου Εργαζόμενων για το πως θα γίνει εφικτό οι 26 να συνεχίσουν να εργάζονται στη ΔΕΥΑΚ. Αυτά έγιναν το μεσημέρι, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία τελικά ματαιώθηκε ή αναβλήθηκε για αύριο, ύστερα από την αντίδραση των εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ για τη στάση της πλειοψηφίας του Σώματος. Αύριο, Παρασκευή, στις δύο μετά το μεσημέρι, θα συνέλθει εκ νέου το Δημοτικό Συμβούλιο, όμως οι εργαζόμενοι έχουν προειδοποιήσει ότι θα βρίσκονται ξανά εκεί για να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των συναδέλφων τους και τελικά της ίδιας της Δημοτικής Επιχείρησης…

Ας δούμε την εκδοχή των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ για το τι συνέβη το μεσημέρι στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας:

“Το μεσημέρι οι εργαζόμενοι με το πανό τους κατέλαβαν την αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και απαίτησαν ομόφωνη απόφαση στήριξης του αιτήματος μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Ακόμα απαίτησαν να ζητήσουν άμεση έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΚ, όπου να τεθεί το θέμα μετατροπής των συμβάσεων.  Οι αποφάσεις αυτές να κατατεθούν στην νέα αγωγή που θα καταθέσουν οι εργαζόμενοι στην δικαστική αίθουσα, ώστε να συνομολογήσουν στο αίτημα μετατροπής των συμβάσεων.

Μετά από 4 ώρες φλυαρίας και αοριστίας προσπάθησαν να μας κοροϊδεύσουν με ευχολόγια και ψηφίσματα συμπαράστασης, αποφεύγοντας την απόφαση μετατροπής των συμβάσεων. Ο Δήμαρχος Καλαμάτας και νέος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στην τοποθέτησή του, αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στον αγώνα μας, πρότεινε ψήφισμα συμπαράστασης όπου θα παραδοθεί στην Κυβέρνηση για νομοθετική ρύθμιση. Με λίγα λόγια έριξε την μπάλα στην εξέδρα, έδωσε κατεύθυνση  στο Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Μπασακίδη να μην τολμήσει να πάρει τέτοια απόφαση, γιατί θα κινδυνεύσει με παράβαση καθήκοντος. Τα είπε και αποχώρησε.

Οι εργαζόμενοι δεν αποδέχθηκαν ψήφισμα ευχής και διέλυσαν το Δημοτικό Συμβούλιο μη επιτρέποντας να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του και έδωσαν ραντεβού για αύριο, στην ίδια κατεύθυνση αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημα τους.

Το πρωί έξω από την ΔΕΥΑΚ συγκεντρώθηκαν υπογραφές συμπαράστασης που σήμερα έφθασαν στον αριθμό 250. Μεταξύ των υπογραφών συμπεριλαμβάνονται και οι υπογραφές στήριξης απο το συνδικάτο ιδιωτικών υπαλλήλων, των οικοδόμων, του επισιτισμού Τουρισμού, του Νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ, του συλλόγου υπαλλήλων των εργαζομένων στην Περιφερειακή διοίκηση Μεσσηνίας και της Λαϊκής συσπείρωσης του Δήμου Καλαμάτας”.

Στ.Μ.