Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2019 18:34

Προετοιμάζεται ο νέος δήμαρχος Καλαμάτας, σύσκεψη με τους διευθυντές

ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ 
Παρά την πολύ καλή γνώση του νέου δημάρχου Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλου, για τα θέματα του Δήμου, ενόψει της ανάληψης των καθηκόντων του, την 1η Σεπτέμβρη, έχει ξεκινήσει συναντήσεις, επισκέψεις, συζητήσεις με κάθε αρμόδιο υπηρεσιακό στέλεχος του Δήμου και των νομικών προσώπων ώστε να σχηματίσει την πληρέστερη άποψη για κάθε θέμα. Σήμερα είχε συνάντηση με τους διευθυντές του Δήμου, με τους οποίους έχει ξεκινήσει τη συνεργασία για την κατάρτιση του νέου προϋπολογισμού και του νέου τεχνικού προγράμματος…

Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου, “σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, σήμερα Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019, με τη συμμετοχή του Δημαρχούντος και εκλεγέντος Δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου, Αντιδημάρχων, του Γενικού Γραμματέα και Διευθυντών Υπηρεσιών του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων. 

Ο Θ. Βασιλόπουλος επεσήμανε, μεταξύ άλλων, προς τους Διευθυντές ότι αναγκαία προϋπόθεση για την παραγωγή έργου είναι η συνεργασία αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων, με κοινό στόχο να προσφέρονται καλύτερες και ποιοτικότερες υπηρεσίες προς τους πολίτες. Προσέθεσε δε ότι ο ίδιος έχει καλή διάθεση έναντι όλων, επιζητεί τη συνεργασία, θα τη διευκολύνει, ενώ θα βρεθεί σκληρά απέναντι σε όποιον ενδεχομένως δεν θέτει ως πρώτη προτεραιότητα το συμφέρον του Δήμου. Τέλος, ζήτησε να τον ενημερώσουν μέχρι 31/8 για όποιες εκκρεμότητες υφίστανται, εν όψει της νέας Δημοτικής Θητείας, που ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου 2019.

Αντικείμενο της συζήτησης υπήρξε και το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2020, για το οποίο όλες οι Διευθύνσεις θα πρέπει να υποβάλουν προτάσεις μέχρι τις 8 Αυγούστου, ενώ ετοιμάζεται και το σχέδιο Προϋπολογισμού. Το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό θα κληθεί να εγκρίνει το νέο Δημοτικό Συμβούλιο”.