Πέμπτη, 01 Αυγούστου 2019 19:28

Νίκας-Βασιλόπουλος μαζί στον Ταϋγέτο για τις ασφαλτοστρώσεις και τις παρεμβάσεις σε δρόμους

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Μαζί επισκέφθηκαν σήμερα ο απερχόμενος δήμαρχος και νέος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας και ο νέος δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, τον Ταϋγετο, προκειμένου να δουν τα έργα των ασφαλτοστρώσεων που γίνονται, καθώς και τις παρεμβάσεις σε δρόμους που υπέστησαν ζημιές από τις κατολισθήσεις το χειμώνα…

Όπως σημειώνει ο Δήμος Καλαμάτας σε σχετικό δελτιό Τύπου, “ο Δήμαρχος Καλαμάτας και εκλεγείς Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Ε. Νίκας και ο Αντιδήμαρχος και εκλεγείς Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος επισκέφθηκαν σήμερα, Πέμπτη 1η Αυγούστου 2019, την ορεινή περιοχή του Ταϋγέτου, όπου ο Δήμος Καλαμάτας πραγματοποιεί παρεμβάσεις ασφαλτοστρώσεων και μικρών τεχνικών, καθώς και αποκατάστασης ζημιών.

Συγκεκριμένα, προχωρούν οι εργασίες προϋπ. μελέτης 3 εκατ. € για την πραγματοποίηση του έργου «Αποκατάσταση και βελτίωση κύριου οδικού δικτύου Τ.Κ. Ταϋγέτου Δήμου Καλαμάτας (που επλήγησαν από τη θεομηνία της 07-09-2016)», με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών. Κατά την πρόσφατη χρονική περίοδο, πραγματοποιήθηκαν ασφαλτοστρώσεις, κατόπιν αναγκαίων διαπλατύνσεων, στους οικισμούς Περιβολάκια της Τοπικής Κοινότητας Ελαιοχωρίου και Μενινά της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμάτας. Οι παρεμβάσεις ασφαλτόστρωσης και κατασκευής τεχνικών θα συνεχισθούν.

Επίσης, σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες αποκατάστασης του δρόμου προς Καρβέλι, Λαδά και παλιά Εθνική Οδό, καθώς και του δρόμου Πηγές – Αλαγονία – Μαχαλάς, που περιλαμβάνονται σε εργολαβίες του Δήμου Καλαμάτας για την αποκατάσταση των ζημιών από τις συνεχείς και έντονες βροχοπτώσεις του περασμένου χειμώνα.

Σημειώνεται ότι με μηχάνημα του Δήμου Καλαμάτας εκτελούνται εργασίες διαχείρισης της ανεπιθύμητης βλάστησης διπλα σε οδούς της ορεινής περιοχής”.