Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2012 19:24

Να παραταθεί μέχρι τέλους 2013 η απαγόρευση πλειστηριασμού κύριας κατοικίας

 Να παραταθεί μέχρι τέλους 2013 η απαγόρευση πλειστηριασμού κύριας κατοικίας

ΖΗΤΕΙ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

«Είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος για χιλιάδες συμπολίτες μας να χάσουν την ιδιοκτησία τους», τονίζει σε γράμμα του προς τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Κώστας Μαργέλης, και ζητεί την παράταση μέχρι το τέλος του 2013 της απαγόρευσης πλειστηριασμού της πρώτης και κύριας κατοικίας.

Το γράμμα του κ. Μαργέλη κοινοποιείται ακόμη στους αρχηγούς των κομμάτων, στους βουλευτές και τον πρόεδρο της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας. Μεταξύ άλλων σημειώνεται σε αυτό:
«Επειδή η αναστολή των πλειστηριασμών, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, λήγει στις 31-12-2012, είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος για χιλιάδες συμπολίτες μας να χάσουν την ιδιοκτησία τους.
Επειδή όλοι γνωρίζουμε πόση σημασία έχει για κάθε Έλληνα Πολίτη να αποκτήσει το δικό του ιδιόκτητο σπίτι και πόσες θυσίες έχει κάνει για να πραγματοποιήσει αυτό το όνειρο του.
Επειδή διακυβεύονται περιουσίες δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, καθώς εμφανίζεται σε πολλές περιπτώσεις πλήρης αδυναμία εξόφλησης των στεγαστικών δανείων.
Επειδή οι λόγοι που οδήγησαν την Ελληνική Πολιτεία στη λήψη μέτρων για την προστασία των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων, όχι μόνο δεν έχουν εκλείψει, αλλά στο πλαίσιο των επιδεινούμενων οικονομικών συνθηκών, καθίσταται πλέον απολύτως αναγκαία η μέριμνα της Πολιτείας, για να αποφευχθούν τεράστια προβλήματα σε κοινωνικό επίπεδο.
Επειδή η προστασία των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων πρέπει να είναι πάγια θέση κάθε Πολιτείας και θεμελιώδης υποχρέωση όσων ασκούν εξουσία, ενώ δυστυχώς μεγαλώνει συνεχώς ο αριθμός των Ελλήνων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.
Επειδή ο εφιάλτης των πλειστηριασμών είναι κοντά, αν δεν παραταθεί η απαγόρευση τους.
Καθίσταται πλέον επιτακτική και άμεση ανάγκη, προς αποφυγή περισσότερων αδιεξόδων και για τη διατήρηση της υπάρχουσας κοινωνικής γαλήνης, να παραταθούν οι ημερομηνίες απαγορεύσεως των αναγκαστικών πλειστηριασμών της κύριας καθώς και της μοναδικής κατοικίας, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2013 και σε κάθε περίπτωση να ανασταλούν οι πλειστηριασμοί κάθε ακινήτου που αφορά ανέργους, πολυτέκνους και τριτέκνους».