Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2020 18:25

Καλαμάτα-Ριζόμυλος από την υφιστάμενη οδό, με τροφοδότηση της περιμετρικής, χωρίς πλευρικά διόδια

Νίκος Χριστόπουλος, Χρήστος Αναστασόπουλος, Μανώλης Μάκαρης, Μαρία Αγγελή Νίκος Χριστόπουλος, Χρήστος Αναστασόπουλος, Μανώλης Μάκαρης, Μαρία Αγγελή

ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΚΑΡΗ
Τη συμφωνία του με την αναβάθμιση της υφιστάμενης οδού, δηλαδή με όσα προβλέπει η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το δρόμο Καλαμάτας-Μεσσήνης-Ριζόμυλου, σημείωσε το μεσημέρι, σε συνέντευξη Τύπου, ο επικεφαλής του “Ανοιχτού Δήμου-Ενεργοί Δημότες”, Μανώλης Μάκαρης. Πρόσθεσε όμως ότι παράλληλα με το έργο αυτό πρέπει να καταργηθούν τα πλευρικά διόδια της Καλαμάτας, ώστε ο δρόμος Καλαμάτα-Μεσσήνη-Ριζόμυλος να τροφοδοτεί την περιμετρική οδό της Καλαμάτας, αφενός επειδή αυτή μπορεί να εξυπηρετήσει την κίνηση και αφετέρου για να μειωθεί η διέλευση οχημάτων από το Ασπρόχωμα και τη Νέα Είσοδο…

Αυτό που ανέφερε ο Μανώλης Μάκαρης ότι προβληματίζει την παράταξή του, σε ό,τι αφορά τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την αναβάθμιση της υφιστάμενης οδού, είναι οι ισόπεδες διαβάσεις του σιδηρόδρομου από κόμβους του δρόμου. Ο κ. Μάκαρης ζήτησε να βρεθεί άλλη λύση που να μην υπονομεύσει την επαναλειτουργία του σιδηρόδρομου, ιδιαίτερα σε προαστιακό επίπεδο. 

Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν και μέλη της παράταξης και του συνδυασμού του Μανώλη Μάκαρη, όπως ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Αναστασόπουλος. Όπως τόνισε ο δημοτικός σύμβουλος, απαντώντας σε ερώτηση της Kalamata Journal σχετικά με τον “αδιαπραγμάτευτο” όρο του δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου, για την ενσωμάτωση στο έργο δρόμου που θα συνδέει το αεροδρόμιο με το παράκτιο δυτικό μέτωπο της πόλης, τέτοια αιτήματα μπορούν να παραπέμψουν την υλοποίηση του έργου στο αόριστο μέλλον. Και αυτό, συνέχισε ο κ. Αναστασόπουλος, επειδή αλλάζει το αντικείμενο του έργου και η διαδικασία θα πρέπει να ξεκινήσει και πάλι από την αρχή. 

Επίσης το μέλος του συνδυασμού, Νίκος Χριστόπουλος, πρόσθεσε ότι ο συγκεκριμένος δρόμος που προτείνει η δημοτική αρχή, για τη σύνδεση του αεροδρομίου με το δυτικό παράκτιο μέτωπο, θα διαταράξει την ισορροπία του σημαντικού οικοσυστήματος στην περιοχή, το οποίο, συνέχισε, πρέπει ο Δήμος να το προσέξει ως κόρη οφθαλμού. 

Ο Μανώλης Μάκαρης σημείωσε ότι η αναβάθμιση της υφιστάμενης οδού αφήνει σαφώς μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα από την παραλιακή χάραξη, ενώ εκτίμησε ότι είναι σαφώς μικρότερο και το κόστος της. 

Ανέφερε ακόμη ο κ. Μάκαρης ότι η αναβάθμιση της υφιστάμενης οδού θα βοηθήσει ώστε η κίνηση να διοχετεύεται στην περιμετρική οδό της Καλαμάτας και από τις εξόδους της να μπαίνουν τα οχήματα στην πόλη. Αυτό, συνέχισε, πρέπει να γίνει ώστε να ελαφρυνθεί η περιοχή του Ασπροχώματος αλλά και η Νέα Είσοδος από τη διέλευση οχημάτων. Πρόσθεσε όμως ότι αυτό πρέπει να συνοδευτεί και από την απαλοιφή των πλευρικών διοδίων της Καλαμάτας. 

Στ.Μ.