Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012 21:25

Οριστικά στο Δήμο παραχωρείται την άλλη εβδομάδα η παλιά Καρδιολογική Κλινική

Οριστικά στο Δήμο παραχωρείται την άλλη εβδομάδα η παλιά Καρδιολογική Κλινική

ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΟΙ 
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Τις κοινωνικές υπηρεσίες που υπάγονται στο Δήμο Καλαμάτας αλλά και τις δράσεις κοινωνικών φορέων, όπως το Κοινωνικό Ιατρείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο, θα εγκαταστήσει ο Δήμος στο κτήριο της παλιάς Καρδιολογικής Κλινικής του παλιού Νοσοκομείου. Η οριστική παραχώρηση του κτηρίου αναμένεται να γίνει την ερχόμενη εβδομάδα, σε επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στην Καλαμάτα ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Τάκης Κατσίβελας.

Τις σχετικές ανακοινώσεις έκανε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, σημειώνοντας ότι ήδη ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, έχει δώσει εντολή για την παραχώρηση του κτηρίου στο Δήμο και το μόνο που απομένει είναι οι τυπικές διαδικασίες από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Ιονίων Νήσων και Ηπείρου.
Σημειώνεται ότι επί πρωθυπουργίας Λουκά Παπαδήμου και υφυπουργού Υγείας Μάρκου Μπόλαρη, είχε ξεκινήσει η διαδικασία προκειμένου το κτήριο να παραμείνει στην κυριότητα του Νοσοκομείου, το οποίο είχε εκπονήσει σχεδιασμό για την λειτουργία στην παλιά Καρδιολογική Κλινική Πολυδύναμου Κέντρου Κοινωνικής Φροντίδας. Ουσιαστικά ο Δήμος έχει αντιγράψει το σχεδιασμό του Νοσοκομείου.
Στ.Μ.